Preşedintele Klaus Iohannis va susţine marţi, la ora 17:00, la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă pe tema NATO, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis a fost anunţată de Administraţia Prezidenţială, marţi dimineaţa. Presa nu are acces la această declaraţie care va fi transmisă live. 

Tot marţi, preşedintele îl primeşte pe preşedintele Muntenegrului, Jakov Milatović, la Palatul Cotroceni. Cei doi urmează să aibă declaraţii de presă comune, la ora 12.00. 

Ultima conferinţă de presă a preşedintelui Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni, în care a răspuns întrebărilor mass-media, a avut loc în data de 5 iulie 2022. 

 

România a notificat aliaţii din NATO că intenţionează să-l propună pe Klaus Iohannis pentru funcţia de secretar-general al Alianţei, au transmis recent surse europene citate de Bloomberg.

Semnatarii articolului Bloomberg, Natalia Drozdiak şi Peter Martin, citează surse europene. Aceştia afirmă că decizia României „va complica efortul celorlalţi aliaţi de a-l instala pe Mark Rutte ca viitor secretar general”, care se bucură însă se susţinerea SUA, Marii Britanii şi a altor ţări mari.

„România i-a notificat pe ceilalţi membri NATO că intenţionează să îşi desemneze preşedintele drept candidat la funcţia de secretar general al alianţei de apărare, potrivit unor oficiali europeni. Nominalizarea preşedintelui Klaus Iohannis va complica efortul altor aliaţi de a-l instala pe premierul olandez demisionar Mark Rutte ca viitor şef al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord. Cu sprijinul SUA, al Marii Britanii şi al altor ţări mari, Rutte a fost văzut luni de zile ca favorit pentru a conduce alianţa formată din 31 de membri, odată ce mandatul secretarului general Jens Stoltenberg se va încheia în octombrie” - se arată în articolul Bloomberg intitulat „România complică eforturile de a-l face pe Rutte viitorul şef al NATO”.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.