Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, un proiect de lege iniţiat de liderul USR Cătălin Drulă care prevede modificarea art. 64 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, în sensul instituirii posibilităţii poliţiei rutiere de a dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, fiind totodată eliminată condiţia staţionării neregulamentare pe partea carosabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Legea prevede modificarea art. 64 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, în sensul instituirii posibilităţii poliţiei rutiere de a dispune ridicarea vehiculelor staţionate neregulamentar, fiind totodată eliminată condiţia staţionării neregulamentare pe partea carosabilă.

”Am iniţiat acest proiect în 2019, pentru a corecta o lipsă sau o inadvertenţă din Codul rutier. Este un proiect cerut de primari de toate culorile politice, că sunt de la USR, de la PSD, de la PNL sau de la alte partide. Primari care se confruntă cu un fenomen extrem de nociv, şi anume blocarea utilizării trotuarelor în localităţile lor. Sunt oameni în vârstă, sunt persoane cu dizabilităţi, sunt copii mici, alături de mamele lor, care sunt nevoiţi să meargă pe carosabil, pentru că trotuarele sunt ocupate ilegal de maşini, sunt instituţii care sunt blocate, sunt câteodată cazuri grave când pompierii nu pot să ajungă să stingă un incendiu, din cauza acestor maşini parcate ilegal. Şi, până când vom adopta acest proiect de lege, reprezentanţi ai poliţiei rutiere, în interpretarea lor a legii, din cauza acestei inadvertenţe, spuneau că nu pot să înlăture aceste maşini. Repet, sunt primari de municipii, de toate culorile, care cer acest proiect”, spunea Drulă în şedinţa de plen în care s-a adoptat proiectul.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

”Încet-încet înţelegem că oraşele trebuie să fie şi pentru pietoni, şi pentru mame, şi pentru vârstnici, şi pentru persoane cu dizabilităţi, care nu trebuie să... toate aceste categorii de persoane vulnerabile nu trebuie să fie ostracizate şi să nu poată folosi străzile din acele oraşe”, mai precizat liderul USR, Cătălin Drulă.

Proiectul de lege a fost adoptat în data de 19 octombrie de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.