Preşedintele Klaus Iohannis a încasat 1.275 de lei din drepturi de autor de la editura Curtea Veche, iar soţia sa a moştenit anul acesta un apartament de 67 de metri pătraţi în Sibiu, conform celei mai recente declaraţii de avere depuse de către preşedinte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe lângă cele două apartamente şi trei case pe care preşedintele le avea deja, în declaraţia de avere înregistrată în 11 iunie, apare încă un apartament, cu suprafaţa de 67 de metri pătraţi, în Sibiu, moştenit de Carmen Iohannis în 2020.

Klaus Iohannis a încasat şi drepturi de autor în valoare de 1.275 de lei de la editura Curtea Veche, unde i-au apărut de-a lungul timpului trei volume - ”Pas cu pas”, ”Primul pas” şi ”EU.RO- Un dialog deschis despre Europa”, în limbile română şi engleză. Lansarea cărţii despre UE a avut loc în 2019, iar promovarea a coincis cu campania electorală pentru europarlamentare.

Preşedintele are un depozit la BCR, deschis în 1999, în care se află în prezent suma de 208.000 lei, cu 18.000 de lei mai mult decât indica declaraţia de avere de la sfârşitul lui 2019.

În anul fiscal precedent, preşedintele a încasat din salarii suma de 179.7345 de lei, iar soţia sa a obţinut ca profesor la Colegiul ”Gheorghe Lazăr” din Sibiu suma de 43.450 de lei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.