Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul de eliberare din funcţie a judecătorului Valeriu Mihai Terceanu, de la Tribunalul Bucureşti, care judecă şi dosarul Colectiv. El se va pensiona începând cu 3 septembrie. În aceste condiţii, cel mai probabil procesul în cazul Colectiv va fi reluat de la zero.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şeful statului a semnat vineri decretul privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Bucureşti a lui Valeriu-Mihail Terceanu. El se va pensiona începând cu data de 3 septembrie.

În aceste condiţii, toate actele efectuate de judecător în cazul Colectiv ar putea fi anulate, iar procesul ar putea fi reluat de la zero.

Cererea de eliberare din funcţie prin pensionare a judecătorului Valeriu Mihai Terceanu de la Tribunalul Bucureşti a fost aprobată de plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) la finalul lunii iulie.

Judecătoria Sectorului 4 a început, în 7 februarie, judecarea pe fond a dosarului "Colectiv" în care sunt acuzaţi de ucidere din culpă patronii clubului şi administratorii firmei care a pus artificiile în seara concertului din 30 octombrie 2015.

În dosarul "Colectiv” s-au constituit părţi civile 139 de persoane, 11 spitale şi cinci instituţii.

Dosarul "Colectiv” a ajuns la Judecătoria Sectorului 4 în 28 aprilie 2016, când a intrat în procedură de cameră preliminară.

În urma incendiului din clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, olimpici şi studenţi străini.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.