Deputatul USR de Constanţa Stelian Ion critică numirile făcute de preşedinte la Interne şi la Externe, Nicolae Moga şi Ramona Mănescu, considerându-le dezonorante pentru Klaus Iohannis şi se întreabă ”cu cine joacă de fapt domnul preşedinte”. Despre Moga spune că a fost alături de Radu Mazăre şi de Nicuşor Constantinescu la jefuirea bugetului Constanţei, iar pe Ramona Mănescu o caracterizează drept ”un personaj incapabil să-şi justifice averea impresionantă, dobândită adesea prin tranzacţii dubioase”. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele de revocare din funcţii pentru Teodor Meleşcanu şi Carmen Dan şi pentru numirea noilor miniştri a Externe şi Interne, Ramona Mănescu şi Nicolae Moga, precum şi a lui Mihai Fifor în funcţia de vicepremier. Noii miniştri depun jurământul în faţa preşedintelui, în cadrul unei ceremonii la care participă premierul Viorica Dăncilă şi membri ai guvernului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI USR critică numirile făcute de preşedinte la Interne şi la Externe: Sunt dezonorante pentru Klaus Iohannis şi nu poţi să nu te întrebi, din nou, cu cine joacă de fapt domnul preşedinte

UPDATE - Noii miniştri ai Externelor - Ramona Mănescu, Internelor - Nicolae Moga şi vicepremierul Mihai Fifor au depus jurământul de învestitură miercuri, în cadrul unei ceremonii foarte scurte, la Palatul Cotroceni.

La cermonie a fost prezenţi premierul Viorica Dăncilă şi majoritatea membrilor Cabinetului.

Cei trei noi membri ai Guvernului au depus jurământul, după care şeful statului a dat mâna cu cei prezenţi şi a părăsit sala, fără a rosti un discurs sau a face vreo declaraţie.

FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Noii miniştri au fost instalaţi la câteva ore după ce preşedintele a semnat decretele de numire.

Cu o zi în urmă, preşedintele a avut noi critici dure la adresa coaliţiei de guvernare.

De asemenea, întâlnirea Iohannis - Dăncilă are loc după ce aceasta a fost desemnată candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, postură din care a declarat că îl poate învinge pe Klaus Iohannis.

Preşedintele a semnat miercuri decretul prin care se ia act de demisia lui Carmen Daniela Dan, ministrul afacerilor interne, şi se constată încetarea funcţiei de membru al Guvernului şi decretul prin care este numit în funcţia de membru al Guvernului Nicolae Moga, ministrul afacerilor interne;

De asemenea, Iohannis a semnat decretul prin care este revocat de la Externe Teodor-Viorel Meleşcanu şi cel prin care este numită în loc Ramona Mănescu.

Şeful statului a mai semnat şi decretul prin care este numit  în funcţia de membru al Guvernului Mihai-Viorel Fifor, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României.

Ceremonia de depunere a jurământului de către noii miniştri este programată miercuri, la ora 11:00.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.