Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, îl va primi, vineri, la Bruxelles, pe premierul Sorin Grindeanu, care va avea o întrevedere şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform agendei preşedintelui Consiliului European, Donald Tusk are prevăzută o întâlnire cu premierul român, vineri, la ora 11.30.

Şi pe agenda de vineri a preşedintelui CE, Jean Claude Juncker, apare primirea premierului Sorin Grindeanu.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Premierul Sorin Grindeanu a adresat, pe 1 februarie, o scrisoare către preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, şi către prim-vicepreşedintelui forului, Frans Timmermans, în care explica raţiunile din spatele OUG privind modificarea Codurilor penale şi a proiectului privind graţierea, dând asigurări că Executivul susţine lupta anticorupţie.

Grindeanu şi-a arătat atunci disponibilitatea de a merge la Bruxelles pentru a discuta cu liderii UE acest subiect. 

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, s-a aflat în 6 februarie la Bruxelles, unde a avut întâlniri cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans,  şi cu Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al Uniunii Europene, Federica Mogherini, cărora le-a spus că, de fapt, prin OUG 13 a fost incriminat abuzul în serviciu şi că, dacă după abrogarea acesteia, protestele continuă, atunci scopul este înlocuirea de manieră ilegitimă şi ilegală a unui Guvern care a fost desemnat de Parlament.

Meleşcanu i-a mai spus lui Timmermans că l-a informat că premierul Sorin Grindeanu doreşte ca prima vizită pe care o va face în străinătate să fie la Bruxelles şi că s-ar dori ca aceasta să aibă loc în această lună.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.