Premierul Ludovic Orban declară că nu este „deranjat” de prevederea legală care a oprit angajările în instituţiile publice, el spunând că multe dintre acestea au demonstrat că pot funcţiona şi fără angajaţi noi, dar şi cu angajaţi care lucrează de acasă. Orban susţine că e nevoie de reducerea numărului de acte normative care reglementează funcţionarea administraţiei, pentru că multe dintre acestea sunt „parazitare” şi îngreunează activitatea instituţiilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Vă spun sincer că nu mă deranjează articolul din Legea 55 prin care s-au oprit concursurile în sectorul public. Am constatat în mai multe instituţii că funcţionează foarte bine şi fără noi angajări. Ba unele instituţii au funcţionat bine şi în perioada de stare de urgenţă, cu telemunca”, a afirmat Ludovic Orban duminică, într-o conferinţă de presă la Bistriţa. 
Orban susţine că, în ceea ce priveşte administraţia publică, este nevoie de o „dereglementare”, în sensul reducerii numărului de legi.
„Avem foarte multe acte normative, multe dintre ele acte normative de rag secundar, care prevăd tot felul de proceduri care multe dintre ele sunt parazitare şi generează o blocare. Practic, ce trebuie să facă statul: să fie partenerul cetăţeanului”, a adăugat Orban. 
Şeful Guvernului a vorbit şi despre digitalizarea administraţiei, susţinând în acest context că multe dintre aplicaţiile folosite în sectorul public sunt „uzate moral, fizic” deşi România este extrem de recunoscută pentru experţii în domeniul IT.
„Planul nostru este de digitalizare a administraţiei şi nu numai a administraţiei, ci a mediului privat. (..) Vrem să susţinem şi digitalizarea economiei şi a administraţiei locale deşi, trebuie să recunosc, în multe localităţi administraţia locală a luat-o înaintea administraţiei centrale”, a adăugat premierul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.