Premierul Nicolae Ciucă face o vizită oficială în Coreea de Sud, în această săptămână, în perioada 21 - 23 decembrie, alături de mai mulţi miniştri, de directorul general al S.N Nuclearelectrica S.A şi de o delegaţie parlamentară condusă de Marcel Ciolacu. Şeful Guvernului de la Bucureşti va avea o întrevedere cu omologul său sud-coreean, Han Duck-soo, cu preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Coreea, Kim Jin-pyo şi va participa la o Masă rotundă de afaceri România-Republica Coreea, unde va susţine o alocuţiune. De aseemenea, va vizita Portul Busan, unde delegaţia română va avea o întrevedere cu Kang Joon-suk, preşedintele Autorităţii portului şi va avea o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Republica Coreea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă efectuează în această săptămână o vizită oficială în Republica Coreea, însoţit de vicepremierul şi ministru al transporturilor Sorin Grindeanu, ministrul educaţiei, Ligia Deca, ministrul cercetării, inovării şi digitalizării, Sebastian Burduja, ministrul economiei, Florin Spătaru, ministrul energiei, Virgil Popescu, directorul general al S.N Nuclearelectrica S.A., Cosmin Ghiţă, şi împreună cu o delegaţie parlamentară condusă de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. Pe agenda întrevederilor pe care prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă şi ceilalţi membri ai delegaţiei le vor avea în Republica Coreea figurează teme de interes în domeniul cooperării economice, cu accent pe zona de energie, investiţii, educaţie şi industria de apărare”, anunţă Executivul.

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă va avea o întrevedere cu omologul său sud-coreean, Han Duck-soo, împreună cu ceilalţi membri ai celor două delegaţii, cu preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Coreea, Kim Jin-pyo, va participa la o Masă rotundă de afaceri România-Republica Coreea, unde va susţine o alocuţiune. De asemenea, agenda include o vizită în portul Busan, unde delegaţia română va avea o întrevedere cu Kang Joon-suk, preşedintele Autorităţii Portului Busan, o întâlnire cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Republica Coreea.

În cadrul deplasării în Republica Coreea, prim-ministrul României va vizita compania Hanwha Aerospace, producător de soluţii de apărare,  compania Hyundai Rotem, specializată în producţia de material rulant, echipamente militare şi inginerie de instalaţii, şi va merge în zona demilitarizată Paju, de la graniţa cu Republica Populară Democrată Coreeană.

"Sunt optimist că întrevederile pe care le vom avea cu partenerii noştri sud-coreeni vor contribui la dezvoltarea cooperării bilaterale şi la evidenţierea unor oportunităţi noi, având în vedere caracterul special al relaţiei cu Republica Coreea, a zecea economie a lumii şi singura ţară asiatică cu care România colaborează în cadrul unui Parteneriat Strategic. Este ceea ce am discutat în luna septembrie cu omologul sud-coreean, Han Duck-soo. Mă bucur că avem ocazia acum să susţinem cele discutate atunci cu idei concrete de impulsionare a cooperării bilaterale, în măsură să consolideze încrederea în economia României pe care au manifestat-o până acum partenerii noştri sud-coreeni şi care sperăm să se reflecte şi la nivelul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică, din care fac parte", a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.