Premierul Marcel Ciolacu a avut miercuri, la Palatul Victoria, o întrevedere cu delegaţia companiei Nuscale Power, condusă de John Hopkins, CEO NuScale, în contextul organizării la Bucureşti a Summit-ului Iniţiativei celor Trei Mări (I3M) şi a Forumului de Afaceri I3M, în perioada 6-7 septembrie 2023. Şeful Executivului a afirmat că Guvernul României susţine implementarea tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni şi includerea energiei nucleare în taxonomia europeană şi în Programul Fondului de Modernizare, încurajând compania NuScale să aibă o prezenţă activă în România şi să colaboreze cu Societatea Naţională Nuclearelectrica, în calitate de operator naţional şi regional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Guvernul României susţine implementarea tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni prin dezvoltarea cadrului de reglementare care să urgenteze implementarea acestei tehnologii în ţara noastră”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.
 
”Gestionat strategic, cu toate resursele disponibile, actualul context va aduce României toate avantajele unui lider pe piaţa energetică. Creşterea capacităţii de producere a energiei în România, inclusiv prin susţinerea tehnologiei reactoarelor modulare de mici dimensiuni, va face mai accesibilă energia pentru români şi pentru economia românească”, a mai spus premierul României.
 
Şeful Executivului a punctat faptul că România susţine includerea energiei nucleare în taxonomia europeană şi în Programul Fondului de Modernizare. În acest context, a încurajat compania NuScale să aibă o prezenţă activă în România şi să colaboreze cu Societatea Naţională Nuclearelectrica, în calitate de operator naţional şi regional.
 
Prim-ministrul României a avut astăzi, la Palatul Victoria, mai multe întrevederi oficiale   în contextul organizării, la Bucureşti, a Summit-ului Iniţiativei celor Trei Mări şi a Forumului de Afaceri I3M.
 
Organizat de Guvernul României, sub înaltul patronaj al preşedintelui României, Forumului de Afaceri I3M are loc la Bucureşti mâine, 7 septembrie, şi reuneşte peste 1000 de oameni de afaceri, reprezentanţi de top ai guvernelor din întreaga lume, experţi şi reprezentanţi ai societăţii civile. 
 
Scopul  Forumului de Afaceri I3M este de a cataliza investiţiile în infrastructură pe axa Nord-Sud şi de a reconfigura relaţiile de vecinătate din regiune, mai ales în contextul perturbărilor multiple şi prelungite generate de războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei.
 
Iniţiativa celor Trei Mări (Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Adriatică) este o platformă politică flexibilă şi informală care reuneşte 12 state membre ale Uniunii Europene situate între cele trei mări menţionate - Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia.
 
La Forum participă şi  parteneri strategici care susţin Iniţiativa celor Trei Mări: Comisia Europeană, Germania şi SUA, precum şi invitaţi speciali şi reprezentanţi ai organizaţiilor internaţionale relevante.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.