Premierul Ludovic Orban a anunţat, marţi, că se lucrează la Ordonanţa de Urgenţă privind restructurarea Guvernului, motiv pentru care nu a fost stabilită ora primei şedinţe a Executivului nou instalat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"E în lucru Ordonanţa de Urgenţă. Din cauză că am restrâns numărul de ministere este necesară operarea unei restructurări şi asta se pregăteşte, e în lucru ordonanţa de urgenţă de restructurare a Guvernului”, a declarat Ludovic Orban marţi, în prima zi după depunerea jurământului ca prim ministru. 
 
Acesta a precizat că există o hotărâre de guvern care reglementează circuitul actelor normative adoptate de guvern şi de aceea "există nişte constrângeri”. 
 
El a precizat că nu s-a întâlnit cu fostul premier, Viorica Dăncilă, în schimb secretarul general al Guvernului i-a prezentat situaţia aparatului de lucru al primului ministru, al Secretariatului General şi a Cancelariei primului ministru. 
 
Acesta a spus că una dintre priorităţi este numirea de noi procurori şefi la parchetele care sunt conduse de interimari.
 
Ludovic Orban nu a confirmat că noul Executiv îl va propune pe europarlamentarul Sigfried Mureşan pentru funcţia de comisar european din partea României.
 
"Nu confirm această ştire. În mod evident vom trimite o propunere după consultarea preşedintelui şi după audierea în conformitate cu prevederile legale în Comisia de Aaceri Europene”, a precizat Ludovic Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.