Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, la începutul şedinţei solemne de Guvern care are loc în Sala Unirii din Alba Iulia, că membrii Executivului au "privilegiul istoric de a fi miniştri ai Guvernului României în momentul istoric al aniversării a o sută de ani de la Marea Unire". Premierul a anunţat creşterea indemnizaţiilor pentru veteranii de război şi urmaşii acestora, precum şi instituirea programului guvernamental ''gROwth-Contul individual de economii Junior Centenar". Dăncilă şi delegaţia guvernamentală şi-au început programul vizitei la Alba Iulia, joi dimineaţă, unde, după ce au făcut o vizită la Monumentul Unirii, au fost huiduiţi de câţiva localnici, în drumul pe jos spre Catedrala Reîntregirii. Câţiva bărbaţi le-au strigat: "Nenorociţilor, să vă fie ruşine".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
UPDATE: Premierul anunţă creşterea semnificativă a  indemnizaţiilor pentru invalizi, veterani şi văduve de război

"În şedinţa de astăzi vom adopta măsuri prin care ne onorăm eroii, veterani de război, contribuim la bunăstarea cetăţenilor şi generaţiei tinere. Pe ordinea de zi avem un act normativ cu valoare reparatorie pentru o categorie de persoane cărora societatea le datorează recunoştinţă, iar statul are obligaţia să le asigure condiţii decente de viaţă. Aprobăm o creştere semnificativă a indemnizaţiilor pentru invalizii, veteranii şi văduvele de război”, a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei.

Premierul a anunţat că majorarea medie a indemnizaţiilor este de aproape cinci ori. De exemplu, cei încadraţi în gradul I de invaliditate vor avea o indemnizaţie de 1.500 de lei, de la 259 de lei în prezent.

Indemnizaţia de 231 de lei pentru cei cu gradul II de invaliditate va creşte la 1.000 de lei, iar invalizi de război încadraţi în gradul III vor avea o indemnizaţie de 900 de lei, de la 196 de lei în prezent.

 
UPDATE - Dăncilă:  Este probabil cel mai emoţionant moment al mandatului nostru
 
"Este o onoare să fim astăzi la şedinţa solemnă organizată pentru a celebra Ziua Naţională a României şi Centenarul Marii Uniri. Sala Unirii, în care ne aflăm, un simbol şi un templu al României Mari, unde s-a hotărât şi s-a semnat actul Marii Uniri, este locul în care oamenii simt cu adevărat mândria de a fi român. Actul Unirii de acum 100 de ani a fost posibil datorită unor împrejurări istorice pe care conducătorii ţării de la acea vreme au ştiut să le valorifice pentru bine României. Acei conducători nu au avut doar înţelepciune politică şi talent diplomatic, ci au venit şi cu o misiune pentru România Mare. Avem privilegiul istoric de a fi miniştri ai Guvernului României în momentul istoric al aniversării a o sută de ani de la Marea Unire, proclamată aici, la Alba Iulia. În plan simbolic, este probabil cel mai emoţionant moment al mandatului nostru", a declarat premierul Viorica Dăncilă.
Premierul şi delegaţia au vizitat Monumentul Unirii, finalizat recent, unde s-au fotografiat în grup.
 
 
Din acel loc s-au deplasat pe jos spre Catedrala Reîntregirii, iar pe drum, câţiva bărbaţi i-au huiduit pe politicieni şi au strigat: "Nenorociţilor, să vă fie ruşine, nulităţilor! Sunteţi nulităţi toţi!". 
 
Premierul nu a întors capul spre cei care au strigat, iar delegaţia şi-a continuat drumul spre catedrală.
 
 
La plecarea de la catedrală, un grup de aproximativ 20 de persoane au strigat către delegaţia guvernamentală: "Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie", "Demisia, demisia", având şi megafoane şi afişe cu diferite mesaje.
 
Viorica Dăncilă mai participă la ceremonia de depunere a unei coroane de flori la statuia ecvestră a lui Mihai Viteazul, iar de la ora 10.30 se va desfăşura o şedinţă solemnă de Guvern, în Sala Unirii. La finalul şedinţei de Guvern, premierul Viorica Dăncilă va semna un acord între Guvernul României şi Federaţiile Sindicale Reprezentative din Învăţământ, un acord între Guvernul României şi Federaţia Patronatelor Societăţiilor din Construcţii.
 
De asemenea, Dăncilă va semna în Cartea de Onoare a Cetăţii Alba Carolina.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.