Premierul Nicoale Ciucă a avut, joi, o întâlnire cu conducerea combinatului Azomureş, el afirmând că ”reluarea producţiei de îngrăşăminte chimice este o prioritate pentru agricultura şi securitatea alimentară a ţării noastre, mai ales în actualul context generat de conflictul din Ucraina”. El anunţă că Guvernul va sprijini eforturile de a pune în valoare capacitatea Azomureş, companie cu o producţie anuală de aproximativ 1,5 milioane de tone de îngrăşăminte, din care 1,1 pentru piaţa internă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am avut astăzi, în cadrul vizitei pe care o efectuez în judeţul Mureş, o întâlnire cu reprezentanţii conducerii combinatului Azomureş. Acest combinat, care rămăsese singurul producător de îngrăşăminte pentru agricultură din România, a oprit anul trecut producţia, din cauza creşterii preţurilor la gaze naturale”, a transmis premierul Nicolae Ciucă. Şeful Executivului arată că ”reluarea producţiei de îngrăşăminte chimice este o prioritate pentru agricultura şi securitatea alimentară a ţării noastre, mai ales în actualul context generat de conflictul din Ucraina, cu efectele economice şi sociale pe care acesta le-a generat”. ”Prin lipsa acestor fertilizanţi de pe piaţa internă, cei mai afectaţi au fost agricultorii care au fost nevoiţi să apeleze la importuri, lucru care a dus la costuri mai mari de producţie. Guvernul va sprijini eforturile de a pune în valoare capacitatea Azomureş, companie cu o producţie anuală de aproximativ 1,5 milioane de tone de îngrăşăminte, din care 1,1 pentru piaţa internă”, afirmă premierul. Şeful Executivului arată că, în 2021, compania a înregistrat o cifră de afaceri netă de 2,5 miliarde de lei şi un profit net de 86,6 milioane de lei, argumente solide că această fabrică are potenţial important de valorificat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.