Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă a vorbit, luni, în şedinţa BPN, despre decizia privind compensarea preţului la combustibili. El le-a spus colegilor din partid că măsura a fost luată cu precauţie, pentru că Guvernul nu poate pune în pericol stabilitatea ţării, potrivit unor surse din PNL. El a atras atenţia asupra comunicării, care poate duce la aşteptări din partea populaţiei care nu pot fi puse în practică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă le-a spus liberalilor în şedinţa conducerii PNL, despre compensarea decisă în privinţa preţului carburanţilor, că Executivul a fost nevoie să îşi asume această decizie cu precauţie, pentru că nu vor să pună în pericol stabilitatea ţării. 

Potrivit premierului, decizia s-a luat în urma unei analize temeinice, şi a atras atenţia asupra pericolului comunicării pe această temă, care poate duce la aşteptări din partea populaţiei, pe care Guvernul să nu le poată aplice. 

El a mai explicat că decizia privind compensarea cu 50 de bani a preţului litrului de carburant a ţinut cont de realitatea resurselor pe care Guvernul le are în acest moment. 

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria, că a identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare a preţului carburanţilor, în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă.

Jumătate din această reducere va fi decontată de stat iar mecanismul prin care se asigură stabilitatea preţurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni. Impactul bugetar este de 2 miliarde de lei.

PSD a transmis, joi, la scurt timp după anunţul premierului Nicolae Ciucă privind compensarea cu 50 de bani a preţului la combustibili, că respectă decizia şefului Executivului însă alternativa PSD ar fi fost mai bună. Social-democraţii anunţă că dacă operatorii vor creşte în continuare preţurile, PSD va reveni în coaliţie cu propunerea unui preţ maximal sau a limitării adaosului comercial.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, întrebat după participarea la Summitul Uniunea Europeană - Balcanii de Vest, joi la Bruxelles, despre măsura Guvernului de a compensa preţul la carburanţi cu 50 de bani per litru, că premierul Nicolae Ciucă l-a asigurat că sunt bani la bugetul de stat prin care să fie susţinută o astfel de măsură.

Şeful statului a adăugat că guvernele nu pot scădea accizele din cauza normelor europene existente, chestionat dacă ar fi fost preferabilă măsura reducerii accizelor. „Până la urmă şi 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai când alimentezi la pompă, de exemplu la cei cu transport de mărfuri se simte la sfârşitul lunii”, a mai spus Iohannis.

 
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.