Premierul Nicolae Ciucă a anunţat miercuri că Guvernul aprobă printr-o Orodnanţă continuarea programului pentru şcoli al UE pentru perioada 2023-2029. De acest program vor beneficia circa 1,9 milioane de preşcolari şi elevi şi suma alocată este de aproximativ 17,5 milioane de euro, a mai spus şeful Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Am avut mai multe întâlniri şi consultări cu fermierii, împreună cu domnul ministru Daea am convenit ca una dintre măsuri să fie continuarea programului pentru şcoli al UE pentru perioada 2023-2029. Astăzi, printr-o Ordonanţă de urgenţă, vom asigura continuarea acestui program şi sunt convins că în următorii ani copiii şi tinerii din România, care frecventează cursurile în sistemul de educaţie, vor beneficia de cantităţile de lapte convenite prin deciziile luate în acest sens, produse de panificaţie, fructe şi legume”, a spus premierul în deschiderea şedinţei. El a arătat că, din discuţii a reţinut că programul va fi extins de la 3 zile la 5 zile. Ministrul Agriculturii a spus că acest lcuru se va materializa prin hotărârea de guvern pe care o vor pune în mişcare după aprobarea Ordonanţei. ”Din datele pe care le am ştim că de acest program vor beneficia circa 1,9 milioane de preşcolari şi elevi şi suma alocată este de aproximativ 17,5 milioane de euro”, a mai spus prim-ministrul Ciucă. ”În consultările pe care le-am avut cu fermierii, au scos în evidenţă cât de importantă este continuarea derulării acestui program şi extinderea lui de la 3 la 5 zile. Tocmai din acest motiv, cred că după aprobarea Ordonanţei de Urgenţă trebuie să venim rapod cu hotărârea de guvern care să asigure cadrul tehnic de aplicare a acestei hotărâri şi atunci vom avea încă una din mpsurile luate pusă în practică în conformitate cu discuţiile avute cu fermierii”, a mai spus premierul Ciucă.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.