Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că, în şedinţa de Guvern de vineri, vor fi aprobate două strategii naţionale, cea de sănătate publică şi cea de luptă împotriva infecţiilor nosocomiale, şi a menţionat că vor fi alocate şi sumele promise pentru a rezolva problema medicamentelor din farmacie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Avem astăzi mai multe decizii importante în domeniul sănătăţii. Domnul ministru, după şedinţa de Guvern, va detalia aceste decizii la un briefing cu presa. Aprobăm două strategii naţionale, cea de sănătate publică şi cea de luptă împotriva infecţiilor nosocomiale”, a afirmat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern. 
 
El a menţionat că Executivul va corecta şi o situaţie legată de medicii rezidenţi care asigură gărzi. 
 
“Alocăm şi sumele promise pentru a rezolva problema medicamentelor din farmacii, inclusiv cele 200 de milioane de lei pentru cheltuielile solicitate de spitale. În plus, corectăm o situaţie legată de medicii rezidenţi care asigură gărzi. Completăm cadrul legal în vigoare, astfel încât să acordăm şi rezidenţilor indemnizaţii în funcţie de numărul de gărzi efectuate”, a explicat premierul Ciolacu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.