Premierul Marcel Ciolacu anunţă, vineri, că a dispus eliberarea din funcţie a prefectului şi subprefectului de Mureş, întrucât aceştia trebuiau să urmărească controalele care au fost recent făcute la azile. ”Prefecţii trebuie să se implice în continuare ca astfel de fenomene să nu se mai întâmple”, a afirmat premierul, după informaţiile conform cărora persoane în stare critică erau ţinute în condiţii improprii într-un subsol,

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu astăzi de dimineaţă am avut o discuţie cu vicepremierul, ministrul de Interne Cătălin Predoiu, şi am dispus eliberarea din funcţie atât a prefectului, cât şi a subprefectului”, a anunţat, vineri, premierul Marcel Ciolacu.

Acesta afirmă că recent au fost dispuse controale la azile, care au durat o lună de zile, iar prefectul trebuia să coordoneze această activitate.

”Atâta timp cât eu am dispus ca prefectul să coordoneze aceste controale, trebuie să înţelegem foarte clar că trebuie să le şi urmărim”, a mai afirmat premierul.

Întrebat dacă măsura ar trebui luată şi în cazul prefectului de Ilfov, unde vineri a fost descoperit un nou azil ilegal, Marcel Ciolacu a declarat: ”Să vorbim de lucrurile concrete. Am înţeles că acolo sunt discuţii, nu a fost nimeni descoperit, sunt nişte saltele într-o seră”.

”Prefecţii trebuie să se implice în continuare ca astfel de fenomene să nu se mai întâmple până când venim cu modificările legislative”, a mai dedclarat Ciolacu.

Un azil cu 30 de persoane, între care şapte persoame în stare critică erau ţinute în condiţii improprii într-un subsol, a fost descoperit joi în judeţul Mureş.

De asemenea, un azil ilegal cu 26 de beneficiari a fost descoperit vineri în judeţul Ilfov.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.