Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, joi, la începutul şedinţei solemne a Guvernului desfăşurate la Alba Iulia, că de la 1 ianuarie 2019 se vor majora semnificativ indemnizaţiile pentru invalizi, veterani şi văduve de război, urmând ca acestea să crească, în medie, de aproape cinci ori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"În şedinţa de astăzi vom adopta măsuri prin care ne onorăm eroii, veterani de război, contribuim la bunăstarea cetăţenilor şi generaţiei tinere. Pe ordinea de zi avem un act normativ cu valoare reparatorie pentru o categorie de persoane cărora societatea le datorează recunoştinţă, iar statul are obligaţia să le asigure condiţii decente de viaţă. Aprobăm o creştere semnificativă a indemnizaţiilor pentru invalizii, veteranii şi văduvele de război”, a declarat Dăncilă, la începutul şedinţei.

Premierul a anunţat că majorarea medie a indemnizaţiilor este de aproape cinci ori. De exemplu, cei încadraţi în gradul I de invaliditate vor avea o indemnizaţie de 1.500 de lei, de la 259 de lei în prezent.

Indemnizaţia de 231 de lei pentru cei cu gradul II de invaliditate va creşte la 1.000 de lei, iar invalizi de război încadraţi în gradul III vor avea o indemnizaţie de 900 de lei, de la 196 de lei în prezent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.