Prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, şi-a reafirmat miercuri, pe Facebook, susţinerea faţă de premierul Florin Cîţu pentru preşedinţia PNL, dar a anunţat şi propria candidatură pentru preşedinţia filialei judeţene Neamţ a partidului. În condiţiile în care nu îndeplineşte cerinţa referitoare la vechimea în partid prevăzută în Regulamentul PNL privind organizarea, desfăşurarea şi conducerea activităţii organizaţiilor locale şi judeţene, George Lazăr declară că va exista o derogare în baza căreia cei care nu au vechimea, dar deţin funcţii în PNL, vor putea candida. Aceeaşi vechime în partid este însă şi condiţie pentru a putea vota în cadrul Consiliului de Coordonare Local, Consiliului de Coordonare Judeţean şi la Congresul programat în 25 septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
George Lazăr, prefect al judeţului Neamţ din decembrie 2019 până în prezent, perioadă în care a deţinut funcţia fără întrerupere, dar în care a fost apolitic până în martie 2021, a anunţat miercuri pe Facebook candidatura pentru şefia PNL Neamţ. 
„Consider că Florin Cîţu reprezintă viitorul, este un om care a dovedit profesionalism şi echilibru în funcţiile deţinute şi cel mai important, este persoana care înţelege foarte bine atât sistemul privat cât şi nevoia de dezvoltare a României. Totodată, pentru că echipele puternice se construiesc de la baza, am hotărât să candidez la funcţia de Preşedinte a PNL Neamţ, cu o largă susţinere şi o fac pentru echipă, pentru oameni, pentru dezvoltare şi atragerea de proiecte în comunităţile locale. Candidatura mea nu se rezumă la o persoană ci este definit de spiritul de echipă şi de oamenii care vor să dezvolte comunităţile locale”, a scris pe Facebook George Lazăr, care a apărut şi în fotografia de grup de la anunţul candidaturii lui Cîţu la şefia partidului. 
Candidatura lui Lazăr nu ar fi însă permisă de Regulamentul partidului privind organizarea, desfăşurarea şi conducerea activităţii organizaţiilor locale şi judeţene, regulament care, la articolul 85, prevede că „au drept de vot în cadrul CCL, CCJ şi CON membrii PNL înscrişi în partid până cel târziu la 31 decembrie a anului precedent anului în care se desfăşoară CON”, iar la articolul 86 stipulează că „vechimea în partid necesară pentru a candida la funcţii de conducere în partid este egală cu cea prevăzută pentru a avea drept de vot”. 
Întrebat, astfel, cum va putea candida în condiţiile în care la finalul anului trecut deţinea funcţia de prefect, care la acel moment îl obliga să fie apolitic, George Lazăr a declarat pentru News.ro că va exista o derogare pentru anumite situaţii.
„Din discuţiile pe care le-am avut cu secretarul general al PNL, cu domnul Robert Sighiartău, şi cu alţi colegi de la Bucureşti, din conducerea centrală, ştiu că va exista o derogare ca, pentru membrii PNL care au funcţii în care au fost aleşi în cadrul partidului şi ocupă funcţii în cadrul partidului politic, al filialelor, ca pentru acea categorie de persoane să existe o derogare. Eu, în momentul de faţă, din martie anul curent, de când funcţia de prefect a devenit funcţie de demnitate publică, exercit funcţia de secretar general al Partidului Naţional Liberal – filiala Neamţ”, a declarat prefectul judeţului Neamţ, George Lazăr, pentru News.ro, întrebat fiind cum va putea candida.
În momentul în care i s-a amintit că Decizia numărul 4 din 8 iunie 2021 a Comisiei de Organizare a Congresului PNL nu prevede o astfel de derogare, George Lazăr a răspuns: „Înţeleg că o astfel de derogare trebuie să se dea, chiar astăzi am avut discuţii cu domnul secretar general”.
Prefectul de Neamţ a menţionat, întrebat dacă are cunoştinţă de alte situaţii similare cu a sa, în care politicieni care nu au vechimea prevăzută de regulament, vor să candideze, Lazăr a răspuns: „Din câte am înţeles, cred că mai sunt alte persoane în aceeaşi situaţie şi în alte localităţi sau judeţe din ţară”.
Congresul PNL ar urma să aibă loc în 25 septembrie, cu participarea a 5.000 de delegaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.