Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a declarat, vineri, la Parlament, că liberalii aşteaptă „cu interes” ca PSD să-şi anunţe poziţia cu privire la intenţia Guvernului de a modifica legile care se adresează justiţiei, ceea ce se încearcă acum să facă social-democraţii fiind „o lucrare neprofesionistă, pompieristică, sub presiunea unui mandat ocult” din partea celor cu „mari probleme în justiţie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aşteptăm cu interes ca PSD, Guvernul să-şi precizeze poziţia cu privire la intenţia de a modifica legi importante care se adresează justiţiei. Ceea ce am constatat este că domnul Iordache doreşte să-şi asume răspunderea pe un proiect de lege, domnul Dragnea spune că nu ştie ce vrea Guvernul, domnul Grindeanu tace, dar nu cred că este aşa de important ce vrea domnia sa”, a afirmat Cătălin Predoiu.

Deputatul a făcut o comparaţie între cum se încearcă adoptarea OUG privind graţierea şi modificarea Codului penal şi împrejurarea în care au fost adoptate cele patru Coduri ale justiţiei.

„Vreau doar să precizez că nu poate fi făcută niciun fel de comparaţie între ipoteza asumării răspunderii pe aceste proiecte de lege, fostele ordonanţe privind amnistia şi graţierea promovate de către PSD, şi împrejurarea în care au fost adoptate cele patru coduri ale justiţiei. Atunci când au fost aprobate Codurile a existat o discuţie în Parlament întinsă pe mai multe luni de zile, au existat două Comisii parlamentare care au dezbătut Codurile civile (...). A existat o dezbatere parlamentară articol cu articol a acelor proiecte de lege. Forma în care s-a asumat răspunderea pe acele Coduri a fost forma ieşită din Parlament”, a explicat liberalul.

Cătălin Predoiu a mai spus că, „în această ipoteză, vorbim de o dezbatere publică pe care domnul ministru Iordache o vede întinsă pe parcursul a aproximativ 150 de minute şi de o asumare fără o dezbatere parlamentară în comisii speciale”.

„Toate legile merită o evaluare cu privire la aplicarea lor în practică, deciziile Curţii Constituţionale trebuie aplicate şi legile modificate conform acestor decizii în mod corect şi riguros, dar toate aceste lucruri trebuie făcute pe bază de dezbateri publice prealabile, pe bază de dialog cu sistemul judiciar, cu societatea civilă, cu Comisia Europeană, pentru că avem MCV, şi nu în ultimul rând cu opoziţia”, a completat deputatul.

În încheiere, liberalul a precizat că „ceea ce se încearcă acum de către PSD este o lucrare neprofesionistă, pompieristică, sub presiunea unui mandat ocult, netransparent pe care PSD pare că l-ar avea de la cei care sunt în mari probleme cu justiţia”.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.