Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat că legile Justiţiei vor ajunge în Parlament în următoarele luni şi speră să fie adoptate într-un interval scurt de timp. "Eu o să le trimit spre CSM, Guvern, în ideea de a ajunge la Parlament. Sigur că aici este decizia Guvernului, nu este doar a mea. Şi a coaliţiei", a arătat el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cătălin Predoiu a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, când va relua procedurile de numire a unor procurori de rang înalt, cele începute de fostul ministru Stelian Ion şi oprite de Lucian Bode, şi dacă acest lucru se va întâmpla după adoptarea noilor legi ale Justiţiei. 
 
"Acum doi ani de zile, când era limpede că procesul de adoptare a legilor Justiţiei va dura peste un an de zile şi iată că au trecut doi ani şi nici nu au ajuns în Parlament legile, deşi eu le-am lăsat aici scrise la minister pe masă, legile erau gata, au intrat dezbatere publică în septembrie 2020, cu toate astea nici azi nu au ajuns în Parlament. Eu o să le trimit spre CSM, Guvern, în ideea de a ajunge la Parlament. Sigur că aici este decizia Guvernului, nu este doar a mea. Şi a coaliţiei", a afirmat el.
 
Potrivit lui Predoiu, "aceste legi la acel moment, clar, urmau să fie adoptate într-un orizont de timp îndepărtat şi noi nu mai puteam aştepta atunci, în 2020, până când să trimit aceste legi la Parlament - proiecte şi se adoptă în legi - astfel încât să lansăm procedurile pentru că Ministerul Public era complet descoperit la vârf în toate funcţiile de la nivel de şef de secţii până la funcţia procuror general, era acoperit numai de interimar".
 
"Situaţia e complet diferită astăzi, noi estimăm că aceste proiecte de lege privind justiţia vor ajunge în următoarele luni în Parlament şi vor fi adoptate într-un interval mai scurt oricum decât era predictibil acum doi ani. De aceea, cred că cea mai bună şi înţeleaptă măsură este să aşteptăm adoptarea întâi a legilor şi apoi să trecem la continuarea procedurilor”, a explicat Cătălin Predoiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.