Opt primari şi 19 consilieri locali prahoveni au rămas fără mandate înainte de încetarea la termen a acestora, din cauză că au trecut de la o formaţiune politică la alta. Prefectura Prahova a anunţat luni că prefectul a emis ordine de încetare a mandatelor pentru edilii localităţilor Băneşti şi Ciorani, care au plecat de la PSD şi candidează sub sigla PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectul judeţului Prahova, Cristian Ionescu, a emis ordinele de încetare a mandatelor înainte de expirarea duratei normale, pentru primarii unităţilor administrativ teritoriale Băneşti şi Ciorani, dispoziţiile fiind comunicate celor în cauză, a anunţat, luni, Prefectura Prahova.
Deciziile de încetare a mandatelor celor doi edili au fost semnate ca urmare a înscrierii în alte partide faţă de cele pentru care au candidat şi au fost votaţi la alegerile locale din 2016 şi după ce prefectul Cristian Ionescu a fost dur criticat în spaţiul public pentru faptul că a semnat ordine de încetare a mandatelor pentru acei primari care au plecat de la PNL către alte formaţiuni politice, ignorând situaţia primarilor care au trecut de la PSD şi candidează la aceste alegeri pe sub sigla PNL, cum este cazul celor doi primari din Băneşti şi Ciorani.
Până în prezent, decizii de încetare a mandatelor înainte de termen au fost luate şi pentru edilii localităţilor Băicoi, Mizil, Bărcăneşti, Iordăcheanu, Proviţa de Sus şi Păuleşti, precum şi pentru doi consilieri judeţeni şi 19 consilieri locali: Mizil (5), Albeşti Paleologu (3), Măgurele (3), Scorţeni (2), Iordăcheanu (4) şi Poseşti (2). 
Pentru alţi doi primari care au trecut de la un partid la altul prefectul nu a emis ordine de încetare a mandatelor acuzând că funcţionari din primăriile respective tergiversează încheierea documentelor necesare emiterii ordinelor de către prefect.
„Până la această dată, prefectul judeţului Prahova, domnul Cristian Ionescu, nu a emis niciun ordin privind încetarea de drept, înainte de termen, a mandatelor primarilor UAT-urilor Podenii Noi şi Măgureni, ca urmare a înscrierii acestora pe listele altor partide faţă de cele pentru care au candidat şi au fost aleşi la scrutinul precedent.  Situaţia celor doi este tergiversată de către persoanele cu atribuţii de secretar general în cadrul UAT-urilor Podenii Noi şi Măgureni, prin neîntocmirea unui referat constatator obligatoriu, aşa cum prevede Codul Administrativ. Ca urmare a acestui fapt, domnul prefect Cristian Ionescu va sesiza Comisia de disciplină a secretarilor generali ai UAT-urilor în vederea analizei situaţiei menţionate şi luarea măsurilor legale care se impun pentru persoanele cu atribuţii de secretar general din cele două unităţi administrativ teritoriale”, transmite Prefectura Prahova.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.