Prefectul judeţului Prahova a emis ordin de încetare a mandatului înainte de expirarea duratei normale pentru primarul comunei Păuleşti, Tudor Sandu, care a plecat de la PSD şi candidează pentru un nou mandat sub sigla PNL. Anunţul a fost făcut la două zile după ce prefectul a fost criticat dur pentru că semnează ordine de încetare a mandatelor doar pentru edilii care au plecat din PNL sau ALDE către formaţiuni precum PSD sau PPUSL, protejându-i pe cei care au trecut la PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectura Prahova a anunţat, joi, că prefectul judeţului a semnat ordinul de încetare a mandatului pentru primarul comunei Păuleşti, ales la scrutinul trecut, la care a candidat din partea PSD, cu peste 70% din voturi. Anunţul conform căruia edilul, în prezent candidat la Primărie din partea PNL, rămâne fără mandat este făcut la două zile după ce prefectul Cristian Ionescu a fost aspru criticat de către cei de la PSD şi PPU-SL pe motiv că semnează ordine de încetare a mandatului doar în cazul primarilor care au plecat din PNL sau ALDE către alte formaţiuni, ignorând situaţia unor primari care au plecat de la PSD către PNL. 
 
Prefectul a constatat, de asemenea, încetarea mandatelor înainte de termen şi în cazul a şase consilieri locali ai oraşului Mizil. 
 
Săptămâna aceasta Prefectura Prahova a anunţat că prefectul a semnat ordine de încetare a mandatului pentru edilii din Băicoi, Mizil şi Bărcăneşti care au plecat către PSD sau PPU-SL. 
 
Decizia a fost criticată de către PSD şi PPU, care l-au acuzat pe prefect de părtinire, arătând că acesta nu constată încetarea mandatelor şi pentru acei primari care s-au transferat la PNL înainte de alegerile locale din 27 septembrie. 
 
Potrivit preşedintelui PSD Prahova, Bogdan Toader, înainte de alegerile locale au plecat de la PSD primarii din comunele Proviţa, Băneşti, Păuleşti şi Ciorani. Totodată, alţi primari au trecut de la PNL sau ALDE către PSD sau PPU-SL.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.