Preşedintele Pro România, Victor Ponta, consideră că decizia Vioricăi Dăncilă de realizare a rectificării bugetare vineri, la o zi după moţiunea de cenzură, este un gest final de neseriozitate şi spune că, dacă moţiunea trece, nu se va mai putea da rectificarea, iar instituţiile publice vor rămâne fără bani. Ponta propune ca această rectificare să aibă loc miercuri, "banii înainte, ca să spun aşa, că înţelege la ce mă refer".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Mi se pare un gest final, dacă vreţi, de neseriozitate povestea cu rectificarea făcută vineri, adică văd cine votează, cine nu votează la moţiune şi vă dau vineri bani de la buget. De ce e iresponsabil? Şi dacă trece moţiunea? Eu cred că trece moţiunea. Vineri nu se poate da nicio rectificare, nu o să mai poate face deloc, laşi instituţiile publice fără bani doar pentru că tu ţii şpaga pentru parlamentari până vineri? E o gest absolut anormal”, a afirmat Ponta.
 
El speră ca Viorica Dăncilă să se răzgândească şi să facă această rectificare miercuri. 
 
"Sper ca doamna Dăncilă azi să se răzgândească, să facă rectificarea bugetară miercuri, în aşa fel încât să avem bani pentru funcţionarea instituţiilor, indiferent de rezultatul de joi de la vot. I-am reamintit în scris, că nu am cum altfel doamnei Dăncilă, că în 2012 şi domnul  Ungureanu a dat bani la primari cu o săptămână înainte de moţiune şi a trecut moţiunea şi cred că tocmai pentru că de joi, ori după moţiunea de cenzură, ori prin împlinirea pe 11 octombrie a 45 de zile, oricum nu o să mai avem guvern, practic de vineri nu mai are cine să guverneze România, ori trece moţiunea simplă, ori se împlinesc cele 45 de zile. Sper să revină şi să accepte propunerea pe care înţeleg că i-a făcut-o domnul Teodorovici, să facă rectificarea miercuri”, a explicat Victor Ponta.
 
Liderul Pro România crede că banii de la rectificarea bugetară vin după ce au fost tăiate sume de la cheltuieli de funcţionare. 
 
"Rectificarea bugetară este ordonanţă de urgenţă, o lege prin care tai banii din altă parte, să nu credeţi că au venit bani din cer, o să îi taie de la altceva, nu prea ştiu de unde, sincer să fiu, pentru că la investiţii oricum nu au ce să taie, probabil de la cheltuieli de funcţionare şi îi trec la şpaga pentru moţiune. Să o dea miercuri. Banii înainte, ca să spun aşa, că înţelege la ce mă refer. Dar altfel, dacă trece moţiunea sau se împlineşte termenul de 45 de zile, lasă toată ţara fără bani, mi se pare un gest de o iresponsabilitate pe care doamna Dăncilă o poate avea”, a mai explicat Victor Ponta.
 
Premierul Viorica Dăncilă a anunţat duminică, la Huşi, că vineri va avea loc rectificarea bugetară şi a reluat afirmaţiile conform cărora moţiunea de cenzură nu va trece. Şedinţa de Guvern anunţată de premier ar urma să aibă loc la o zi după dezbaterea moţiunii de cenzură, în urma căreia opoziţia dă ca certă căderea Guvernului.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.