Liderul PRO România, Victor Ponta, spune că parlamentarii formaţiunii nu au semnat moţiunea de cenzură pentru că este "un fake", întrucât nu se încearcă să fie dat jos Guvernul, dar totuşi o vor vota. "Doamna prim ministru, nu cred că aveţi o problemă azi, la moţiunea de cenzură, nici la Congresul PSD, veţi avea imediat după, cu situaţia economică, socială şi bugetară a României", afirmă Ponta.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Parlamentarii PRO România nu am semnat textul acestei moţiuni, vom vota însă pentru. (...) Nu am semnat textul moţiunii pentru că, din păcate, a fost de la început un fake, şi cred că ştiţi toţi chestia asta, atunci când vrei să schimbi un guvern prin moţiune de cenzură vii şi spui ce pui în loc, cum a fost în 2012. În momentul în care doar spui: vrem să dăm jos guvernul, e clar că de fapt nu vrei să-l dai jos şi e clar că unii dintre semnatari, care au guvernat în 2016, cu Guvernul Cioloş, ştiu foarte bine că dacă ei ajung la guvernare nu-i mai votează nimeni. Ei sunt contra, dacă eşti contra obţii voturi, şi atunci evidetn că nu s-a pus problema ca această moţiune să ducă la o schimbare a acestui guvern. Vom vota însă pentru moţiune deoarece vrem să atragem atenţia doamnei prim ministru, guvernului, asupra adevăratei probleme cu care se va confrunta în următoarea perioadă. Doamna prim ministru, nu cred că aveţi o problemă azi, la moţiunea de cenzură, nici la Congresul PSD, veţi avea imediat după, cu situaţia economică, socială şi bugetară a României", a afirmat Victor Ponta, marţi, la dezbaterea moţiunii de cenzură.

El a recomandat vizionarea unui serial despre Cernobâl, "să vedeţi ce înseamnă o bombă bugetară care a explodat deja".

"E adevărat, au fost doi ingineri nebuni, domnul Dragnea, domnul Vâlcov, un inginer care a semnat, domnul Teodorovici. Bomba a explodat deja, chiar dacă nu-i vedeţi efectele, seamănă foarte tare cu anul 2009 şi mi-aş dori foarte tare ca dvs să nu faceţi greşeala pe care au făcut-o conducătorii sovietici, să vă bazaţi pe mincinoşi şi pe laşi. Trebuie să cereţi adevărul despre situaţia economică, socială şi bugetară şi tebuie să luaţi măsuri imediat", a afirmat el.

Ponta a spus că PRO România a întocmit o listă cu 8 priorităţi absolute: abrogarea ordonanţei 114, cu păstrarea acelor prevederi favorabile sectorului de construcţii, revenirea şi implementarea interală a legii 223/2015 privind pensiile militare, un raport f clar legat de faptul că la 1 septembrie intră in vigoare mărirea pensiilor şi nu există în bugetul pe anul viitor cele 6 miliarde de euro necesare, despre folosirea fondurilor europene, reforma MAI, strategia energetică naţională, renunţarea la fondul suveran, votul electronic , alegeri locale în două tururi de scrutin şi revenirea la o formă decentă a finanţării partidelor.

"În noimebrie 2015 am luat decizia de a demisiona, pentru PSD a fost un lucru bun, un an în opoziţie şi patru ani la putere. Pentru cei care erau atucni în opoziţie ş iau ajuns la guvernare a fost o lecţie că dacă nu te pregăteşti să guvernezi bine degeaba ajungi la guvernare. Mi-e teamă că nimeni nu a învăţat nimic din această lecţie", a încheiat Ponta.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.