PNL Timiş a decis să susţină moţiunea lui Florin Cîţu, la Congresul partidului din 25 septembrie, cu 67 de voturi ”pentru” şi doar opt împotrivă. Moţiunea lui Ludovic Orban a primit 52 de voturi împotrivă şi doar 12 pentru. Alin Nica, preşedintele PNL Timiş, a declarat că Florin Cîţu l-a convins că este varianta cea bună pentru a conduce PNL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Mă bucur că această chestiune se va termina şi în PNL. Este evident, această competiţie internă a degenerat şi nu ne aduce beneficii electorale. Filiala Timiş va vota moţiunea Cîţu la Congresul din 25 septembrie. Ieri am avut şedinţa comitetului director judeţean, în care am supus la vot cele două moţiuni. Moţiunea Orban a fost respinsă cu 52 de voturi împotrivă şi 12 pentru, iar moţiunea Cîţu a fost aprobată de 88% dintre cei prezenţi, respectiv 67 voturi pentru şi 8 împotrivă. Avem o largă exprimare la nivelul partidului de susţinere a lui Florin Cîţu şi asta vom face în 25 septembrie”, a declarat Alin Nica, joi, în cadrul unei conferinţe de presă.
 
Liderul PNL Timiş este de părere că schimbarea de la conducerea PNL este de bun augur.
 
”Eu cred că schimbarea în vârful PNL este de bun augur pentru că orice om politic are un ciclu de creştere şi descreştere. Eu nu-l mai văd pe domnul Orban să facă ce n-a făcut niciun alt om politic să reuşească să ajungă la noi maxime. Nu mai cred acest lucru şi de aceea e nevoie de o schimbare. Această curbă sinusoidală a oricarui om politic cred că în cazul domnului Orban se află pe partea descendentă. În schimb Florin Cîţu este o figură nouă în peisajul politic, deşi am văzut că a fost foarte atacat. Dar nimeni nu-i poate pune la îndoială calităţile pe care le-a dovedit şi în funcţia de ministru al Finanţelor, în care a reuşit să susţină economia României, şi acea economie în V, care acum este realitate, România fiind prima ţară din Europa care a reuşit să ajungă la PIB-ul de dinainte de pandemie”, a mai declarat Alin Nica.
 
Nica a mai precizat că PNL are nevoie de un conducător cu o competenţă solidă. 
 
”Avem nevoie de un om cu o competenţă solidă care să pună în practică programul nostru de guvernare. Dezvoltarea României era sloganul nostru şi dorim să ne ţinem de cuvânt de aceea şi Programul naţional Anghel Saligny a fost unul dintre motivele pentru care premierul şi-a pus propria funcţie în joc, susţinând acest program. Pe de altă parte, Ludovic Orban a dat două exemple că interesul naţional este mai important decat inetresul ţării. Prima dată când a negociat prost funcţiile pentru a deveni el preşedinte al Camerei Deputaţilor şi acum din nou, ajutând formaţiunile parlamentare care au depus moţiunea nelegală, doar ca să aibă un avantaj în 25 septembrie. Pe de altă parte Cîţu, care nu a stat să se gândească când a văzut că partenerii nu susţin programul Saligny, care nu a ezitat să îşi pună în joc funcţia, pentru că era clar că asta se doreşte, şi şi-a asumat. Pe mine Florin Cîţu m-a convins că este cea mai bună variantă”, a mai declarat Alin Nica.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.