Reprezentanţii PNL Alba au încercat din nou, fără succes, să obţină în instanţă anularea deciziei prin care Tribunalul Alba a dispus respingerea listei de candidaţi la funcţia de consilier local în Consiliul Local Ponor pe motiv că pe listă nu se află nicio femeie. După ce PNL Alba a înaintat contestaţie în anulare, iar instanţa a respins acţiunea pe motiv că nu organizaţia judeţeană nu are calitate procesuală, reprezentaţi ai PNL Ponor au înaintat o contestaţie în anulare. Tribunalul Alba a respins demersul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Respinge contestaţia în anulare formulată de contestatorul Stoica Emilea Maria, contestatorul Luca Constantin, contestatorul Petruţ Ioan, contestatorul Forda Constantin, contestatorul Cristea Florin, contestatorul Popa Virgil Aurelian şi contestatorul Băieşan Liviu, îndreptată împotriva deciziei civile nr. 223/07.05.2024 pronunţată de Tribunalul Alba în dosarul nr. 1176/203/2024, ca inadmisibilă. Definitivă”, este soluţia pronunţată marţi de Tribunalul Alba.

Persoanele care au intentat procesul sunt membri ai PNL Ponor, iar unele dintre acestea sunt consilieri locali în funcţie.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

Anterior, PNL Alba a recurs la o cale extraordinară de atac, aceea a contestaţiei în anulare, însă şi de această dată au dat greş. Concret, filiala Judeţeană Alba a Partidului Naţional Liberal a deschis, pe 10 mai, la Tribunalul Aba un dosar prin care a cerut anularea deciziei de respingere a listei de candidaţi. Instanţa de judecată a constatat însă că filiala Judeţeană Alba nu are calitate procesuală în această dispută, decizia instanţei fiind definitivă.

PNL a rămas fără candidaţi la Consiliul Local al comunei Ponor după ce AUR a contestat la Judecătoria Aiud lista de candidaţi a PNL.

În 5 mai, Judecătoria Aiud a respins ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată a AUR.

Alianţa a făcut contestaţie, iar Tribunalul Alba a decis, în 7 mai, admiterea contestaţiei şi respingerea listei de candidaţi.

”Admite apelul declarat de contestatoarea Alianţa Pentru Unirea Românilor Alba împotriva sentinţei civile nr. 470/5.05.2024, pronunţată de Judecătoria Aiud în dos. nr. 1176/203/2024, schimbă în tot sentinţa apelată şi rejudecând cauza, dispune : Admite contestaţia formulată de Alianţa Pentru Unirea Românilor Alba Filiala Alba împotriva Hotărârii nr. 3/30.04.2024 adoptată de Biroul Electoral de Circumscripţie Comunală nr. 55 Ponor, jud. Alba, anulează hotărârea atacată şi în consecinţă : Respinge lista de candidaţi la funcţia de consilier local în Consiliul Local Ponor propusă de Partidul Naţional Liberal la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024”, este decizia definitivă a Tribunalului Alba.

Legea nr. 115 din 19 mai 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru modificarea Legii administraţiei publice locale nr. 215/2001, precum şi pentru modificarea şi completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali prevede, la articolul 7, alineatul 1) că ”listele de candidaţi pentru alegerea consiliilor locale şi a consiliilor judeţene trebuie întocmite astfel încât să asigure reprezentarea ambelor sexe, cu excepţia acelora care conţin un singur candidat”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.