Liderul PNL Iaşi Alexandru Muraru afirmă că pentru partidul ”extremist şi neofascist” AUR, violenţa e o formă de acţiune şi de viaţă politică, iar deputatul agresor Dumitru Focşa - care şi-a agresat soţia, fiind necesară intervenţia poliţiei - trebuie exclus din politică şi decăzut urgent din drepturile părinteşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru partidul extremist şi neofascist AUR, violenţa e o formă de acţiune şi de viaţă politică. Deputatul agresor Dumitru Focşa trebuie exclus din politică şi decăzut urgent din drepturile părinteşti pentru că pune în pericol şi viaţa copiilor. Eliminarea sa din funcţiile deţinute în cadrul Camerei Deputaţilor reprezintă o măsură obligatorie. Cum poate fi un agresor de femei membru în delegaţia României la NATO? Cum poate fi în continuare vicepreşedinte în comisia pentru cercetarea abuzurilor? Prin acţiuni, declaraţii şi doctrină, violenţa verbală, fizică şi misoginismul în forma sa extremă sunt condiţii şi o formă de viaţă politică pentru liderii partidului extremist, neofascist, de factură neo-legionară  AUR. Cel mai recent abuz, sub formă fizică, aplicat de deputatul AUR, Dumitru Focşa, soţiei sale, sub ochii copiilor, a scandalizat opinia publică şi a adăugat la lungul şir al ieşirilor violente ale unor lideri din Parlamentul României, aparţinând acestei formaţiuni antieuropene, nefrecventabile, care a promovat doar ura şi violenţa în viaţa politică românească”, afirmă Alexandru Muraru într-un comunicat transmis News.ro.

Îm opinia sa, menţinerea lui Focşa în poziţia de secretar al grupului parlamentar AUR echivalează cu încurajarea unui comportament infracţional şi cu admiterea că acesta nu este deloc un caz singular, ci dimpotrivă, un mod de acţiune în viaţa politică şi în Parlament.

”Mai mult, poziţia de membru în Delegaţia parlamentară a României la Adunarea generală a NATO vulnerabilizează imaginea ţării şi ne provoacă daune semnificative. La fel cum, menţinerea acestuia în poziţiile de răspundere din Comisiile parlamentare (Vicepreşedinte al Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare şi vicepreşedinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii) încurajează indirect violenţa asupra femeilor pentru că se poate concluziona că asemenea acţiuni reprobabile nu provoacă niciun fel de consecinţe în aceste poziţii de demnitate publică”, argumenează Muraru.

El mai afirmă că este urgent şi obligatoriu ca deputatul agresor să fie decăzut imediat din drepturile părinteşti.

”Aşa cum acesta a recunoscut pe reţelele de socializare, astfel de incidente au mai avut loc în ultimii doi ani iar familia acestuia a fost supusă constant la scene de violenţă în mod “ciclic cam de 2-3 ori pe lună” (ref - postarea deputatului AUR Dumitru Focşa). În tot acest timp, actele de violenţă domestică au fost privite cu groază de către minorul din familie, ceea ce este inadmisibil şi contravine tuturor normelor pentru protecţia minorilor. Mai mult, după propriile declaraţii, încă un membru al familiei, aflat sub „tratament medicamentos şi terapie” a fost martor la repetatele scene de violenţă. Probabilitatea ca aceştia să fie abuzaţi nu doar psihic, ci şi fizic este mare, mai ales că din propriile relatări ale deputatului agresor, reiese că altercaţiile sunt la ordinea zilei, iar în aceeaşi proprietate se află şi copiii”, subliniază liderul PNL Iaşi.

El precizează că deputatul Dumitru Focşa, membru al partidului extremist AUR, este cunoscut pentru ieşirile sale violente, inclusiv în Parlament, reamintind că, în luna martie 2022, acesta a ameninţat cu bătaia un deputat de la o altă formaţiune politică, totul cu aprobarea ”mentorului” său, George Simion, vizibil satisfăcut de isprava colegului său”.

Muraru enumeră mai multe situaţiii în care, ”în lipsă de soluţii realiste”, liderii partidului ”extremist” AUR au căutat să se facă remarcaţi în spaţiul public prin violenţă verbală şi fizică, prin discursul instigator la ură şi elogierea repetată a criminalilor de război.

”Românii nu trebuie să uite de misoginismul cronic relatat de senatorul AUR Sorin Lavric, dat afară din Uniunea Scriitorilor pentru publicarea unor fragmente jignitoare şi discriminatorii la adresa femeilor şi etniei rome. Acelaşi Sorin Lavric, ideolog al partidului extremist, a elogiat criminali de război condamnaţi de la tribuna Parlamentului României, jignind memoria victimelor Holocaustului şi chiar reprezentanţii minorităţilor naţionale în acest demers ruşinos şi inacceptabil. La rândul lor, deputaţii AUR Dan Tănasă şi Claudiu Târziu au avut ieşiri scandaloase, pline de ură şi de violenţă, la adresa unor colegi din Camera Deputaţilor, adesea cu trimitere la linşaj şi violenţă fizică”m susşine liderul iberal.

El se referă şi la faptul că un preşedinte de şedinţă a Parlamentului a fost evacuat cu forţa de la prezidiu de parlamentarii AUR Antonio Andruşceac şi Titi Stoica, instigaţi de liderul AUR, George Simion, care filma întreaga scenă.

”Antonio Andruşceac dat afară din USR pentru misoginism şi reînviat în AUR, s-a declarat public un fan al criminalului de război Vladimir Putin şi al Rusiei iar Titi Stoica s-a făcut remarcat prin acte de violenţă şi dublu vot pe bugetul statului. Violenţele au continuat avându-i ca protagonişti pe mai mulţi lideri AUR, în frunte cu George Simion, care au îmbrâncit un senator din altă formaţiune politică şi au intrat cu forţa în şedinţa reunită a Comisiei de Sănătate şi Comisiei Juridice. La rândul său, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a fost agresat fizic şi verbal tocmai în momentul în care susţinea o alocuţiune în Parlamentul României, fiind o premieră neagră în istoria parlamentarismului când un ministru este agresat fizic. Toate acestea sunt verificabile, întrucât au fost filmate de însuşi George Simion, preşedintele partidului extremist, şi transmise în spaţiul public, promovând violenţa şi limbajul urii”, notează Muraru.

El mai relatează că aceste acţiuni au culminat cu ”asaltul” asupra sediului Parlamentului, din 21 decembrie 2021, la îndemnul lui George Simion, incident soldat cu violenţe şi distrugeri de bunuri aparţinând Ambasadei SUA şi Ambasadei Japoniei, urmat apoi de intrarea cu forţa în sediul Primăriei Timişoara.

”Trebuie reamintite aici vizitele organizate la locuinţele unor politicieni, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, secretarul de stat Raed Arafat, inclusiv cele ale Şefului Statului, similare cu acţiuni ale legionarilor din perioada interbelică. Nu pot fi trecute cu vederea numeroasele tentativele de minimalizare a Holocaustului, atacând sistematic instituţiile care promovează politicile memoriei, etniile şi parlamentari ai minorităţilor româneşti. Toate acestea dovedesc că violenţă, în orice formă, este parte a ideologiei extremiştilor din Parlamentul României, iar aşa-zisa anchetă internă promisă de George Simion nu reprezintă decât un gest mincinos, disimulator, făţarnic, menit să muşamalizeze un nu caz de agresiune, pentru că adevărata anchetă care poate produce efecte reale este doar cea a instituţiilor statului român”, conchide preşedintele PNL Iaşi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.