Liberalii ieşeni îl acuză pe Mihai Chirica, primarul Iaşiului, că vrea să copieze modelul ”patentat” de Gabriela Firea la Bucureşti, prin înfiinţarea unui club sportiv municipal cu şase secţii, liderii locali PNL susţinând că măsura va duce la ”risipă, ineficienţă şi arbitrariu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Filiala municipală PNL Iaşi se opune deciziei primăriei de a înfiinţa Clubul Sportiv Municipal Iaşi 2020, cu secţii de fotbal, handbal, baschet, minifotbal, volei şi tenis de câmp, acuzând că edilul Mihai Chirica vrea să copieze modelul ”patentat” de Gabriel Firea la Bucureşti.

„Domnul Chirica, primarul Iaşiului, copiază modelul de proastă practică patentat de colega sa din Bucureşti, doamna Firea. Acest demers este o chestiune de imagine pentru că urmează alegerile locale. Înfiinţarea de cluburi sportive sau firme de către Primărie conduce la risipă, ineficienţă şi arbitrariu. O astfel de măsură va afecta şi mai tare sportul ieşean, distrus aproape în totalitate de administraţia PSD-Chirica”, afirmă într-un comunicat de presă liderul filialei municipale PNL Iaşi, Marius Bodea.

Şeful liberalilor ieşeni aminteşte că echipele locale de handbal feminin, handbal masculin, rugby, fotbal feminim şi baschet au fost retrase din campionat şi apoi desfiinţate, în timp ce echipa de fotbal este pe buza prăpastiei.

”Primarul Chirica nu şi-a respectat angajamentul asumat în 2017 şi 2018 de a sprijini activitatea în prima ligă a acestor cluburi”, a adăugat Marius Bodea.

La rândul său, consilierul local PNL Răzvan Timofciuc consideră că finanţarea celor şase ramuri sportive de către primăria Iaşi, fără nici un criteriu prestabilit lasă loc arbitrariului.

”CSM va fi un club de stat, al Primăriei, instituţie care nu trebuie să se ocupe cu angajări de antrenori şi transferuri de jucători, ci de cu totul alte lucruri (infrastructură, investiţii, şcoli). Domnului Chirica îi reamintesc că nu mai trăim în perioada comunist-sovietică, ci trăim în capitalism, suntem în Uniunea Europeană, unde cluburile sportive sunt private şi unde nicio primărie nu are club sportiv”, a spus consilierul Răzvan Timofciuc, membru în Comisia de Sport şi Tineret din cadrul Consiliului  Local.

Liberalii ieşeni susţin că varianta corectă ar fi organizarea concursurilor de proiecte sportive la nivel local, astfel încât orice club din Iaşi să poată primi finanţare, bugetul alocat putând fi suplimentat cu suma de 13 milioane de lei.

Proiectul înfiinţării Clubul Sportiv Municipal Iaşi 2020 se va regăsi pe ordinea de zi a şedinţei de vineri a Consiliului Local.

Întrebat despre viitorul club sportiv municipal, primarul Mihai Chirica a declarat marţi că ”deocamdată ne înfiinţăm ca structură sportivă, nu vorbim despre bugetul alocat”.

”Vrem să regenerăm şi alte sporturi, ne gândim în primul rând la handbalul feminin, care reuşeşte să atragă atenţia publicului de sport. Vrem să-l susţinem şi să-l finanţăm, într-o manieră care duce la performanţă. Iaşul merită şi altceva în afară de fotbal”, a precizat edilul Mihai Chirica.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.