Liberalii s-au reunit, miercuri seară, la sediul formaţiunii şi decid asupra flexibilizării mandatului în legătură cu numele premierului. Potrivit unor surse politice, liderul PNL, Florin Cîţu, a avansat numele lui Dan Vîlceanu şi încearcă să obţină susţinere pentru acesta. În timpul şedinţei, mai mulţi lideri au cerut convocarea Biroului Politic Naţional care să ia decizia, însă, surse politice susţin că Florin Cîţu şi Dan Vîlceanu se opun.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Mai mulţi lideri din partid, inclusiv prim-videpreşedinti, i-au cerut lui Forin Ciţu sa convoace Biroul Politic Naţional pentru flexibilizarea mandatului în privinţa  premierului. 

Florin Ciţu şi secretarul general al Partidului, Dan Vîlceanu s-au opun acestei propuneri. 

Surse din partid susţin că, în BPN, care este forul extins de conducere, presedintele Florin Citu nu mai are controlul asupra votului, aşa cum s-a întâmplat la BEx-ul de marţi. 

O parte dintre liberali vor ca propunerea de premier să fie Nicolae  Ciucă, varianta propusă de preşedintele Klaus Iohannis la desemnarea premierului. PSD a transmis că ar fi de acord cu aceasta propunere de premier.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Liberalii discută, miercuri seară, despre flexibilizarea mandatului în legătură cu numele premierului, decizia anterioară fiind susţinerea preşedintelui partidului, Florin Cîţu, propunere care nu este agreatp de PSD.  

Potrivit unor surse politice, Florin Cîţu a avansat numele lui Dan Vîlceanu ca posibil premier din partea PNL şi încearcă să obţină susţinerea celorlalţi lideri pentru acesta.  

Întâlnirea de la ora 16.00 a echipelor de negociere ale PNL, PSD şi UDMR, pe aspectele restante din programul de guvernare, s-a anulat, surse politice afirmând că discuţiile nu vor fi reluate până nu se ajunge la un acord privind premierul.  

Decizia ar fi fost luată în urma unei întâlnire a liderilor celor trei partide, Florin Cîţu, Marcel Ciolacu şi Kelemen Hunor. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.