Liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, a anunţat, miercuri, că vor fi atacate la Curtea Constituţională legile prin care au fost adoptate modificările la Codul Penal şi la Codul de Procedură Penală, sesizarea urmând a fi depusă în cursul zilei de joi. ”Sunt favorizaţi direct infractorii, printr-un text de lege”, a spus Turcan, care a adăugat că ”dublul condamnat definitiv Liviu Dragnea a coordonat votul colegilor săi de partid”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nimic mai grav, nimic mai descurajant pentru orice om de bună credinţă... Au dat acest vot astăzi în Parlamentul României împotriva tuturor cerinţelor din partea Uniunii Europene, Parlamentul European, Comisia Europeană, Comisia de la Veneţia, dar, mai ales, împotriva aşteptărilor oamenilor corecţi din această ţară care îşi doresc ca legea să fie aceeaşi pentru toată lumea şi în România şi să pot să trăieşti în respect faţă de lege”, a declarat, miercuri, liderul deputaţilor liberali, Raluca Turcan, după adoptarea modificărilor la codurile penale. 

Potrivit acesteia, ”sunt favorizaţi direct infractorii, printr-un text de lege”.

”Dosarele de corupţie ale unor înalţi demnitari vor fi închise, de asemenea, sunt scăpaţi de pedepse infractori de rang înalt şi infractori deosebit de periculoşi”, a mai spus Raluca Turcan.

”Pentru fiecare român din această ţară, este ziua care va rămâne în istoria loviturilor la temelia democraţiei noastre şi a fibrei noastră de oameni cinstiţi. Vom contesta la Curtea Constituţională acest vot dat astăzi. Vom contesta ambele proiecte, atât Codul Penal, cât şi Codul de Procedură Penală”, a adăugat Turcan, care a afirmat că ”dublul condamnat definitiv Liviu Dragnea a coordonat votul colegilor săi de partid”.

Modificările Codului Penal şi Codului de procedură penală au fost adoptate miercuri Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională. 

Proiectul de modificare a Codului de Procedură Penală a fost adoptat cu 181 de voturi "pentru” şi 83 "împotrivă”, iar cel de modificare a Codui Penal a fost adoptat cu 180 de voturi "pentru" şi 81 "împotrivă".

Ambele proiecte au fost dezbătute în procedură de urgenţă, dat fiind că ordonanţele de urgenţă care ar fi trebuit să pună în acord codurile cu deciziile Curţii Constituţionale nu au fost emise, în pofida anunţului în acest sens făcut de ministrul Justţiei Tudorel Toader, fapt care a provocat nemulţumiri în PSD.

”Nu s-a adus nicio modificare, nici măcar o virgulă deasupra deciziilor Curţii Constituţionale”, a spus, miercuri, după adiptarea proiectelor, liderul PSD, Liviu Dragnea. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.