Partidul Mişcarea Populară urmează să decidă, săptămâna viitoare, în forul de conducere statutar, suspendarea din partid a celor doi consilieri, unul general şi unul de la Sectorul 2, acuzaţi în octombrie anul trecut de fapte de corupţie. Aceasta deşi iniţial PMP anunţase demararea procedurii de excludere în cazul celor doi. Secretarul general adjunct al PMP, Romulus Lucian Iaru a declarat pentru News.ro că o excludere a acestora va veni doar în cazul unei decizii definitive a instanţelor, pentru că statutul formaţiunii nu prevede astfel de sancţiuni. De altfel, el afirmă că PMP vrea să aducă unele modifică la regulament şi statut, pentru a preveni astfel de situaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În data de 26 octombrie 2021, Cătălin Constantin Şerpescu, consilier general din partea PMP, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fiind acuzat de trafic de influenţă, iar Marian Cătălin Militaru, consilier local din Sectorul 2, tot de la PMP, a fost reţinut fiind acuzat de instigare la trafic de influenţă şi luare de mită. Dosarul are legătură cu amplasarea a 50 – 100 de panouri publicitare în Sectorul 2. PMP anunţa, la acel moment, că a demarat procedurile de excludere a celor doi din partid.

 

Ulterior, instanţa a decis în cazul celor doi arest la domiciliu, în urma contestării, măsura fiind înlocuită cu cea controlului judiciar.

Printre condiţiile impuse de instanţă la sfârşitul anului trecut se numără şi aceea de ”a nu desfăşura activitate în cadrul vreunul partid politic, al Consiliului local al Sectorului II, Bucureşti şi al Consiliului General al Municipiului Bucureşti, în cazul inculpaţilor Militaru Marian-Cătălin şi Şerpescu Cătălin-Constantin”.

”Urmează ca în cursul săptămânii viitoare să avem o întâlnire a Consiliului Naţional, în care cu siguranţă vom pune în aplicare hotărârea instanţei, aşa cum este formulată, şi anume ultimul punct, care prevede că pe perioada cât este instituită această măsură, nu pot desfăşura activităţi politice. În baza statutului actual, vom proceda la suspedarea din partid, până la soluţionarea dosarului”, a declarat  Romulus Lucian Iaru.

El a predcizat că nu există în statut o prevedere privind excluderea, pentru decizii nedefinitive ale instanţelor, dar suspedarea poate fi făcută.

”Ce doi vor pierde toate funcţiile şi nu vor mai desfăşura nicio activitate în partid”, a arătat Iaru, precizând că cei doi consilieri sunt suspendaţi şi din funcţiile de la Sectorul 2 şi din cadrul CGMB. ”Nu putem să le retragem calitatea de consilier, pentru că este nestatutar”, a afirmat el. 

Romulus Lucian Iaru a mai declarat că în cadrul şedinţei de săptămâna viitoare se vor analiza şi eventuale modificări la statut şi regulament, pentru a preveni astfel de situaţii.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.