Reprezentanţii PMP au anunţat că iau în calcul "provocarea unei discuţii” privind convocarea unui referendum pe tema pensiilor speciale ale parlamentarilor şi aleşilor locali. Liderul partidului, Eugen Tomac, spune că discuţia despre un referendum ar trebui să aibă loc în condiţiile în care nu există "un consens politic” în acest sens, iar în lege sunt "improvizaţii” în ceea ce priveşte pensiile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Având în vedere evoluţia lucrurilor, inclusiv în ceea ce priveşte eliminarea pensiilor pentru parlamentari, care nu vor fi eliminate, la fel cum nu vor fi eliminate nici pensiile pentru aleşii locali, PMP ia în calcul să propună un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale”, a declarat Eugen Tomac jurnaliştilor, sâmbătă, la Sinaia, la finalul reuniunii Colegiului Naţional al PMP, în care liderii partidului au discutat strategia pentru alegerile care vor avea loc în acest an.
 
Liderul PMP a precizat că ia în calcul "provocarea unei discuţii” privind un referendum pe acest subiect în contextul în care nu există consens politic. 
 
"Atât timp cât vom avea improvizaţii legislative legate de această temă şi vor exista discrepanţe uriaşe în ceea ce priveşte sistemul de pensii şi nu vom avea un consens pentru a-i mulţumi şi pe magistraţi şi pe militari, dar şi pe profesori, dar şi pe medici şi pe oameni care o viaţă întreagă au lucrat şi astăzi au o pensie mizerabilă, această supărare în societate va exista şi dacă nu avem un consens politic pe această temă, poate este cazul să convocăm chiar un referendum”, a mai spus Tomac.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.