Fostul ministru al Agriculturii Petre Daea a anunţat că PSD va depune moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros, spunând că social-democraţi au apelat la această metodă deoarece nu au găsit niciun canal de comunicare cu ministrul. El a mai spus că, de la începutul guvernării PNL, toate programele din agricultură au fost fie blocate, fie întârziate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Petre Daea a explicat, marţi, într-o conferinţă de presă, de ce PSD depune o moţiune simplă faţă de ministrul Agriculturii.
 
"De ce moţiune? De la instalarea Guvernului Orban nu am putut găsi niciun canal de comunicare, nici telefon, nici întâlnire, abandonând dialogul, partidul a fost nevoie să apeleze la instrumentele democratice, constituţionale pe care le foloseşte în camera superioară a Parlamentului. De ce pentru agricultură? Pentru că acest domeniu vital economiei şi existenţei noastre se află într-o situaţie exterm de delicată. Suntem îngrijoraţi de situaţia în care se află agricultura mai ales în perspectiva celor declarate de cele trei organizaţii mondiale de specialitate: Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Organizaţia Mondială a Comerţului şi structura de specuializate din cadru ONU - FAO, care spunea cu câtva timp în urmă, atenţionând că după pandemie e posibil să ne confruntăm cu o lipsă a hranei”, a spus Petre Daea. 
 
El a acuzat Guvernul că a blocat toate programele din agricultură. 
 
"De la începutul guvernării, din luna noiembrie, toate programele din agricultură fie au fost blocate, fie au fost întârziate, fie au fost stabilite o serie întreagă de mecanisme care să îngreuneze activitatea fermierilor. Primul obiectiv pe care l-au avut în vedere în momentul în care au venit la guvernare a fost acela de a reteza drumul Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea, un instrument excepţional pentru ţară, veriga ce lipsea lanţului de valorificare a produselor agricole”, a explicat fostul ministru.
 
El a mai spus că guvernanţii au dat frâu liber importurilor, iar acest lucru este neproductiv.
 
"Au făcut ceva extrem de neproductiv, dăunător şi cu răni adânci pentru ţară, au dat frâu liber importurilor, aglomerând piaţa cu produse din afara ţării şi obturând canalele de valorificare a produselor. Acest lucru este inadmisibil şi nu înţelegem de ce au luat această măsură”, a transmis Daea.
 
El a afirmat că Guvernul programele de tomate şi de usturoi au fost întârziate. 
 
"Programul de tomate, programul de usturoi, programul de stimulare a crescătorilor de ovine au fost întârziate nepermis, modificate de-a lungul vremii programul de tomate, hotărârea de guvern a fost dată la 1 aprilie, când tomatele din solarii erau plantate, aveau fructificaţii, unele cât cireaşa, altele cât mărul, altele în floare şi au dat atunci programul modificându-l apoi prin hotărâri de guvern, îngreunând activitatea şi introducând deznădejdea în rândul fermierilor”, a spus fostul ministru.
 
El a adăugat că guvernanţii critică ce au făcut alţii, dar nu au realizat nimic până în prezent şi l-a invitat pe Adrian Oros să îi arate o investiţie pe care a făcut-o în şase luni de mandat. 
 
"În România de şase luni de zile ei critică ce au făcut alţii, niciun obiectiv până la această dată nu l-am putut vedea realizat de către actualii guvernanţi. L-aş vrea pe Oros să mă cheme, să meargă cu mine în teren să îi spun eu ce am făcut, să îl duc unde, îi trebuie zile multe, eu nu dormeam nici noaptea şi cred că este cazul să nu doarmă nici dumnealui, măcar acum după şase luni de zile că s-a antrenat în Ministerul Agriculturii şi să-l duc la obiectivele de investiţii făcute de noi şi dumnealui să îmi arate un metru liniar pe care l-a făcut. Nu ştie, nu cunoaşte, însă este guvernat de o dorinţă de a critica şi a îşi ascunde propria activitate prin a arăta cu degetul în altă parte”, a mai afirmat Petre Daea.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.