Primul referendum organizat vreodată în România pentru demiterea unui primar va avea loc duminică, 19 iunie, în comuna Dumbrăviţa din judeţul Braşov, în urma eforturilor depuse de membrii USR din localitate, care au adunat peste 1.100 de semnături ale cetăţenilor, arată un comunicat de presă al partidului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Membrii USR Dumbrăviţa îi îndeamnă pe locuitorii comunei să participe la referendum şi să voteze pentru demiterea actualului primar al localităţii, Popa Zachiu (PNL), nemulţumiţi de faptul că acestuia nu îi pasă deloc de dezvoltarea comunei, deşi este de 16 ani în vârful administraţiei locale, fiind la al cincilea mandat.
 
„De prea mult timp, comuna Dumbrăviţa este lăsată la voia întâmplării. Nu avem drumuri, nu avem canalizare, serviciile publice sunt aproape inexistente, nu avem creşă, nu avem un parc sau locuri de joacă decente, condiţiile din grădiniţe şi şcoli sunt deplorabile. Cât de multe ar fi putut face actualul primar în aceşti 16 ani putem să ne imaginăm uitându-ne la alte comune, precum comuna Ciugud, unde consilierii noştri locali au fost în vizită. Avem modele de succes pe care le putem prelua, comune administrate cu competenţă, responsabilitate şi simţul datoriei faţă de cetăţeni şi comunitate. Trebuie doar să avem un primar care să îşi dea interesul,” au transmis membrii USR Dumbrăviţa, potrivit sursei citate.
 
Referendumul de demitere este urmarea firească a abuzurilor comise de către actualul primar, a deselor încălcări făţişe ale legilor, a nerespectării intereselor generale ale comunităţii şi a atribuţiilor legale ce-i revin şi anunţă că vor lupta prin toate mijloacele legale pentru ca Dumbrăviţa să aibă un primar competent şi integru, care acţionează în interesul cetăţenilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.