Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a criticat faptul că ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a spus că nu are nicio atribuţie în soluţionarea revendicărilor legitime ale medicilor de familie şi ale medicilor din ambulatoriu. „Mai are un pic şi ne spune că e de datoria ministrului Agriculturii sau a ministrului Apărării să se întâlnească cu reprezentanţii cadrelor medicale şi să închidă această criză care pune în pericol sănătatea oamenilor. Această fugă perpetuă de responsabilitate şi tendinţa de a evita orice decizie angajantă creează haos în sistem”, a mai precizat ea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am trăit s-o auzim şi pe asta: ministrul Sănătăţii, domnul Alexandru Rafila, ne spune că nu are el nicio atribuţie în rezolvarea revendicărilor legitime ale medicilor de familie şi ale medicilor din ambulatoriu. Mai are un pic şi ne spune că e de datoria ministrului Agriculturii sau a ministrului Apărării să se întâlnească cu reprezentanţii cadrelor medicale şi să închidă această criză care pune în pericol sănătatea oamenilor. Această fugă perpetuă de responsabilitate şi tendinţa de a evita orice decizie angajantă creează haos în sistem. Rolul unui ministru este de a rezolva problemele, nu de a le amâna până la calendele greceşti”, a scris Nicoleta Pauliuc, marţi pe Facebook.

Ea a mai spus că nu este prima oară când se întâmplă asta, pentru că anul precedent au fost ocolite normele de aplicare pentru Planul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Cancerului. 

„Nu e prima dată când se întâmplă aşa: anul trecut, au fost ocolite normele de aplicare pentru Planul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Cancerului (nici acum nu sunt toate); pe sfârşit de an, am avut spitale fără finanţare, iar Casa de Sănătate a ajuns să aibă datorii enorme către farmacii. Oricât am încerca să punem alt diagnostic, realitatea obiectivă este că sistemul sanitar din România are de înfruntat provocări serioase. Ideea cǎ ar fi o problemă doar la CNAS este falsă câtă vreme instituţia este în subordinea ministerului, iar ministrul Rafila este cel care a propus şi susţinut în Guvern şi în Parlament bugetul CNAS pe 2024”, a mai precizat senatoarea PNL.

„Un bǎrbat de stat şi-ar asuma responsabilitatea, i-ar chema pe sindicalişti la discuţii şi ar duce problema în Guvern, aşa cum este firesc”, a continuat ea.

Fuga de responsabilitate nu este şi nu poate fi o soluţie niciodată, a conchis Pauliuc.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.