Secretarul general al PSD, Paul Stănescu afirmă luni, într-un comunicat oficial, că va face o recomandare sinceră şi de bun-simţ colegilor de guvernare liberali: ”să nu intrăm pe tărâmul mocirlos al populismului, să ne comportăm raţional ca să avem resurse şi pentru alte categorii sociale şi profesionale”. El mai arată că o măsură complementară măririi pensiilor, astfel încât bunicii noştri să fie protejaţi şi mai bine, este reglementarea pieţei energetice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Angajamentul PSD este să guverneze responsabil, inclusiv când vine vorba de creşterea pensiilor. Tocmai de aceea nu trebuie abordat bugetul în mod populist. Fiindcă a construi bugetul de stat nu înseamnă să intri într-un război al orgoliilor şi al intereselor politice. Coaliţia trebuie să ia cea mai bună decizie, astfel încât să nu punem în pericol stabilitatea bugetară. Ne amintim cu toţii cât de precauţi şi neîncrezători au fost liberalii când PSD a propus o creştere responsabilă cu 10% a pensiilor românilor. Iar dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare ca să stabilizeze situaţia politică, pensiile ar fi rămas la niveluri inacceptabile. Abia am reuşit să reparăm unele aberaţii din PNRR, precum limitarea creşterii pensiilor, dacă este să dăm un singur exemplu”, spune secretarul general al PSD. 

Potrivit lui Stănescu, ”coaliţia are obligaţia să ţină cont şi de problemele altor categorii profesionale şi sociale care au nevoie de intervenţie guvernamentală”.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”Eu voi face o recomandare sinceră şi de bun-simţ colegilor de guvernare liberali: să nu intrăm pe tărâmul mocirlos al populismului. Să ne comportăm raţional ca să avem resurse şi pentru alte categorii sociale şi profesionale. Trebuie să fim cinstiţi şi aproape de toţi românii. O măsură complementară măririi pensiilor, astfel încât bunicii noştri să fie protejaţi şi mai bine, este reglementarea pieţei energetice. Aici suntem de acord cu dezbateri serioase, astfel încât preţul energiei pe care consumatorii români să-l plătească să fie cât mai mic. Şi încă mai aşteptăm din partea ministrului Energiei soluţii corecte şi concrete”, spune senatorul. 

Stănescu menţionează că ”trebuie să abandonăm grija faţă de piaţa liberă din energie pe care dreapta a cultivat-o atâta timp, pentru că s-a văzut cine a beneficiat din această criză energetică: doar diverse grupuri de interese şi nişte băieţii deştepţi”.

”Şi aici a trebuit să punem pe agenda coaliţiei diverse măsuri, astfel încât românii să nu plătească factura petrecerilor potentaţilor din energie. În schimb, nu am observat un interes prea mare în reglementarea pieţei energetice şi stabilirea unui preţ cât mai mic, bun pentru români şi economie. Sfatul meu este să fim responsabili împreună până la capăt şi să mărim pensiile românilor fără să apelăm la populism”, mai spune Stănescu. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.