Secretarul general al PSD Paul Stănescu a afirmat că după mai mult de doi ani de guvernare liberală realitatea nu ne arată o Românie educată, „ci doar una abandonată”, iar proiectul preşedintelui Klaus Iohannis este doar un nou exerciţiu de imagine.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Preşedintele Iohannis, trezit din adormire de scandalurile din PNL, ne-a servit ieri un nou exerciţiu de imagine. De mână cu Cîţu la Guvern şi ambalând iar eterna promisiune a unei noi Românii Educate, aceasta este imaginea crizei prezidenţiale de viziune şi soluţii concrete. Încearcă să acopere răsunătorul eşec al vaccinării şi gălăgia alegerilor interne din PNL.  După mai bine de doi ani de guvernare liberală, realitatea nu ne arată, din păcate, o Românie educată, ci doar una abandonată. Iohannis este, totuşi, acelaşi preşedinte care, împreună cu Guvernul lui, au ales să nu dubleze alocaţiile copiilor. Abandonul şcolar este în creştere. Au îngheţat salariile profesorilor, au închis şcolile. I-au obligat pe copii să stea acasă cu ochii în calculatoare, doar pentru a nu se complica să găsească soluţii pentru o educaţie normală în pandemie. Astăzi, după cum susţin sindicatele, există riscul ca profesorilor să li se plătească banii de concediu abia după începerea anului şcolar 2021-2022. Aşa arată România educată de liberali”, a declarat Paul Stănescu, printr-un comunicat de presă al PSD. 
 
El a mai spus că şeful statului şi-a construit un cult al personalităţii, în proiectul „România Educată” care este un document plin de fotografii cu el.
 
„Iohannis şi-a construit un cult al personalităţii în acest document care este plin de fotografii cu el. Un mare album foto pentru posteritate. Nu a zis că este un proiect transpartinic? Pentru ca PSD să considere acest demers unul serios este necesar şi obligatoriu ca Preşedintele Iohannis şi Guvernul Cîţu să aloce la rectificarea bugetară bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor. Ar fi o minimă dovadă de bună credinţă, că liberalii sunt capabili să înţeleagă că, în primul rând, educaţia nu se poate face cu copii care se culcă cu burta goală”, a completat Stănescu.
 
Preşedintele Klaus Iohannis a participat la şedinţa de Guvern de miercuri, la care Executivul şi-a asumat, prin memorandum, proiectul „România Educată”. Şeful statului a apreciat că 1„este o zi extrem de importantă pentru viitorul educaţiei”. La rândul său, premierul Florin Cîţu a afirmat că se bucură că în mandatul său este asumat Memorandumul pentru acest proiect.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.