Vicepremierul Paul Stănescu a fost audiat marţi în Comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a Serviciului de Protecţie şi Pază în activitatea unor partide politice şi a unor lideri ai acestora, unde a reluat afirmaţiile făcute la sfârşitul lunii ianuarie, când spunea că şeful SPP, Lucian Pahonţu, i-a transmis printr-un "prieten" că până în martie liderul PSD, Liviu Dragnea, va fi istorie, iar el va prelua partidul. El a spus că discuţia de atunci cu prietenul său a avut loc în sediul Ministerului Dezvoltării, pe care îl conduce, şi a refuzat să îi dea numele celui care i-ar fi transmis aceste informaţii, susţinând că nu are acordul acestuia şi precizând că este o persoană care nu este implicată în politică şi nici nu provine din SPP sau din serviciile de informaţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vicepremierul Paul Stănescu a fost audiat marţi în Comisia parlamentară de anchetă pentru verificarea posibilei implicări a Serviciului de Protecţie şi Pază în activitatea unor partide politice şi a unor lideri ai acestora, în urma declaraţiilor făcute la sfârşitul lunii ianuarie, vizându-l pe şeful SPP.

La finalul audierilor, Stănescu a spus că a reluat practic acele declaraţii, relatând că la jumătatea lunii noiembrie "un prieten foarte bun prieten" a venit la el şi i-a transmis un mesaj din partea lui Lucian Pahonţu: "La mijlocul lunii noiembrie, un  prieten foarte bun a venit la mine şi mi-a transmis un mesaj din partea domnului Pahonţu, şeful SPP. Mi-a spus că până în martie Dragnea va fi istorie, iar eu o să ajung şeful PSD alături de alţi colegi şi o să am protecţia SPP". 

El a precizat că întâlnirea a avut loc la Ministerul Dezvoltării şi a susţinut că prietenul său nu face parte din niciun partid sau din vreo structură şi că nu poate spune cine este pentru că nu are acordul acestuia. 

Întrebat dacă are certitudinea că mesajul era transmis chiar de către Pahonţu, Paul Stănescu a răspuns: "Sută la sută da. A fost şi este un prieten foarte bun în continuare. Nu am dovezi. Eu nu am acuzat SPP. Eu am toată stima pentru ofiţerii din SPP“. 

La sfârşitul lunii ianuarie, vicepremierul Paul Stănescu, declara că şeful SPP, Lucian Pahonţu, i-a transmis printr-un "prieten" că liderul PSD, Liviu Dragnea, va fi "executat" şi că el ar putea prelua "şi partidul chiar".

"A venit un prieten la mine din partea unui înalt funcţionar al statului român, am înţeles că Pahonţu îl cheamă, şi mi-a spus următorul lucru: să-mi transmită la două săptămâni după ce am fost numit vicepremier, ministru al Dezvoltării că e foarte bine să colaborez, pentru că o să am protecţie, pentru că Liviu Dragnea va fi executat până în martie cel târziu şi că eventual eu aş putea să preiau şi partidul chiar", spunea Stănescu.

Întrebat ce înseamnă să colaboreze, Stănescu a răspuns: "Nu ştiu. Am spus următorul lucru: te rog să-i spui că a greşit adresa total. Nu ştiu cine e Pahonţu, nu l-am văzut în viaţa mea. Niciodată nu m-am gândit să preiau partidul şi nici nu mă gândesc. Nu cred că SPP e de vină, cred că oamenii sunt de vină şi e impardonabil să se spună aşa ceva. Eram vicepremier, asta înseamnă un atentat grav la democraţie".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.