PSD, PNL, USR PLUS, AUR, UDMR şi minorităţile naţionale şi-au împărţit şefia comisiilor permanente, cele mai multe revenind PSD. La Cameră ar urma să fie înfiinţate trei noi comisii. Nou intrat în Parlament, AUR va avea la Senat şefia comisiilor pentru comunităţile de români din afara graniţelor şi de abuzuri, iar la Cameră şefia comisiilor pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi şi de constituţionalitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
La Senat, PSD preia comisiile constituţională, de politică externă, de afaceri europene, de ape şi păduri, sănătate, comunicaţii, de regulament şi Comisia pentru drepturile omului.
Liberalii vor prelua preşedinţia comisiilor juridică, de apărare, de agricultură, învăţământ, cultură, transporturi şi pe cea a Comisiei de ştiinţă, inovare şi tehnologie.
USR PLUS preia comisiile de buget, economică, de muncă şi de mediu.
Reprezentanţi ai Alianţei pentru Unirea Românilor se vor afla la şefia comisiilor pentru comunităţile de români din afara graniţelor şi de abuzuri.
UDMR va deţine conducerea Comisiei de administraţie.
 
La Camera Deputaţilor, ar urma să fie înfiinţate trei noi comisii - de constituţionalitate, pentru tineret şi sport şi pentru ştiinţă.
PSD preia comisiile de politică economică, transporturi, agricultură, administraţie, învăţământ şi Comisia de abuzuri, precum şi pe cele de regulament şi de afaceri europene.
Liberalilor le vor reveni preşedinţiile comisiilor de buget, mediu, sănătate, de apărare, de tehnologia informaţiei şi pentru românii din afara graniţelor.
USR PLUS preia comisiile de muncă, de cultură, juridică şi de tineret şi sport. 
Reprezentanţii AUR vor deţine şefia comisiilor pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi şi de constituţionalitate.
UDMR va avea comisiile de industrii şi de politică externă.
Minorităţilor naţionale ar urma să le revină comisia pentru drepturile omului şi comisia pentru ştiinţă.
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.