Liderul ALDE Galaţi, deputatul Eugen Durbacă, a declarat, vineri, că filiala a decis să propună organizarea Congresului pentru alegerea conducerii formaţiunii după cel al PNL, în toamnă, Durbacă adăugând că ALDE are nevoie de un singur preşedinte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Am aprobat, miercuri, în Biroul Teritorial Judeţean, începerea alegerilor, după data de 10 martie, la nivel de comune, municipii şi oraşe. Anul acesta vom avea Congresul partidului. Noi considerăm că este bine să fie în toamnă, pentru ca alegerile să fie de jos în sus. Propunerea noastră: vrem să avem Congres după PNL pentru că aşteptăm o serie de oameni care să vină de la PNL şi de la alte partide", a afirmat, într-o conferinţă de presă, Eugen Durbacă.

De altfel, Durbacă a mai spus că are semnale în plan local că sunt membri ai PNL care vor să treacă la ALDE.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

"PNL face congres pentru că a pierdut alegerile, pe când noi facem congres pentru a ne alege conducătorii, noi am câştigat alegerile. Noi trebuie să ne consolidăm ca partid. Nu avem de ce să ne grăbim cu congresul. Cum am stat atâta timp cu conducere bicefală mai putem sta câteva luni", a mai spus Durbacă.

El a adăugat că totuşi este nevoie ca ALDE să aibă un singur preşedinte.

"Este nevoie de un singur preşedinte pentru că este mai greu când sunt doi co-preşedinţi; generează nemulţumiri, se formează tabere. Nu am reţineri pentru niciunul dintre cei doi conducători. Îi stimez pe amândoi, îi respect, am o părere foarte bună despre amândoi, ca atare ceea ce se va hotărî în Biroul Naţional de Fuziune, aceea vom vota", a mai spus Durbacă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.