Birourile permanente ale Parlamentului au luat act, marţi dimineaţă, de solicitarea Ministerului Apărării Naţionale privind iniţierea procedurii de atribuire a acordurilor aferente achiziţiei a 32 de avioane F-35. MApN precizează că Faza 1 a programului de înzestrare va fi iniţiată în anul 2023 şi presupune achiziţia a 32 de avioane F-35, de motoare, a Suportului logistic iniţial, a Serviciilor de instruire, de stimulatoare de zbor şi de muniţii aer-sol şi aer-aer, pentru o valoare estimată de 6,5 miliarde USD.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Apărării solicita Parlamentului aprobarea prealabilă a Parlamentului pentru iniţierea procedurii de atribuire a acordurilor aferente achiziţiei a 32 de avioane F-35 în cadrul programului de înzestrare ”Avion multirol de generaţia a V-a, F-35, prin programul de asistenţă de securitate Foreign Military Sales (FMS).

MApN precizează că Faza 1 a programului de înzestrare va fi iniţiată în anul 2023 şi presupune achiziţia a 32 de avioane F-35, de motoare, a Suportului logistic iniţial, a Serviciilor de instruire, de stimulatoare de zbor şi de muniţii aer-sol şi aer-aer, pentru o valoare estimată de 6,5 miliarde USD, iar cantităţile de echipamente, altele decât aeronavele, ce vor fi achiziţionate urmează a fi stabilite cu exactitate după iniţierea procedurii de atribuire a respectului contract de achiziţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.