Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului care prevede că şcolile doctorale îşi menţin acreditarea până la evaluarea periodică, dar nu mai târziu de octombrie 2019, va fi dezbătut marţi, de la ora 15.00, în plenul Camerei Deputaţilor convocat în sesiune extraordinară, potrivit unui document aflat pe ordinea de zi a Biroului Permanent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul a adoptat vineri, o OUG, care prevede că şcolile doctorale îşi menţin acreditarea până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 1 octombrie 2019. Măsura vine după modificarea metodologiei de evaluare a şcolilor doctorale, adoptată de Ministerul Educaţiei în decembrie 2016.

"Extinderea temporară a acreditării şcolilor doctorale până la realizarea procesului de evaluare periodică, dar nu mai târziu de 1 octombrie  2019, era necesară pentru ca acestea să poată organiza examene de finalizare a studiilor doctorale şi să poată emite diplome şi titluri universitare recunoscute de către Ministerul Educaţiei Naţionale, acestea două reprezentând atribute specifice ale acreditării, conform cadrului normativ în vigoare", informează Guvernul.

Revizuirea prevederilor legale în acest domeniu se fundamentează pe solicitarea Consiliului Naţional al Rectorilor şi pe nevoia eficientizării, îmbunătăţirii şi transparentizării sistemului educational din România, potrivit Executivului.

Comisia pentru învăţământ va fi sesizată pentru raport, care are ca termen de depunere data de 25.08.2017, amendamentele putând fi depuse până la 18.08.2017.

Camera Deputaţilor este primul for sesizat, Senatul fiind decizional în această speţă. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.