Vicepreşedintele PSD Bihor Ioan-Sorin Roman a solicitat prefectului să convoace Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) pentru a lua decizia redeschiderii târgurilor de animale din judeţ, cu excepţia porcinelor, ele fiind deja deschise în judeţul Alba.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„De mai bine de doi ani, târgurile de animale sunt închise, astfel încât crescătorii de animale muncesc aproape pe nimic, având de câştigat doar samsarii. Din 9 iulie, în localitatea Câmpeni, din judeţul Alba, a fost redeschis primul târg de animale, în prezenţa ministrului Agriculturii. Acolo, Comitetul judeţean a hotărât că târgurile pot fi deschise. Sunt anumite restricţii, care se vor respecta, privind pesta porcină, care afectează încă gospodăriile din Bihor, dar e liber pentru celelalte specii precum bovine, ovine, caprine şi ar fi un lucru foarte bun pentru ţăranii noştri”, a declarat Ioan-Sorin Roman, într-o conferinţă de presă susţinută luni la sediul PSD Bihor.

Social-democratul a adăugat că redeschiderea acestor târguri poate fi făcută numai de CJSU.

„Sper ca domnul prefect să înţeleagă nevoia fermierilor de a avea aceste târguri deschise, desigur autorizate sanitar-veterinar. Cu respectarea obligaţiilor legale”, a completat Roman.

Acesta a comentat şi afirmaţiile premierului Florin Cîţu conform cărora vinovaţi pentru neatingerea ţintei de vaccinare în ţară sunt primarii PSD care nu s-au implicat în campania de vaccinare.

„Pot să spun că este complet neadevărat. Cunosc primari care au insistat pentru a deschide centre de vaccinare, pentru a beneficia de echipe mobile, se văd rezultatele şi în statisticile Direcţiei de Sănătate Publică. Avem foarte multe UAT-uri conduse de primari PSD unde se depăşeşte procentul de 20% al cetăţenilor vaccinaţi. Nu văd de ce se încearcă găsirea vinovatului în altă parte. Vinovatul de serviciu, de 30 de ani, PSD”, a explicat vicepreşedintele PSD Bihor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.