Preşedintele PNL, Ludovic Orban, le-a transmis membrilor partidului că la Congresul din 25 septembrie să nu ia decizii pe bază de interese personale, susţinând: "Nu suntem ca votanţii PSD care se bucură că primesc ceva în luna de campanie şi după aia nu îi mai calcă nimeni patru ani". El a afirmat că nu s-a "îmbătat de aerul tare al înălţimilor", pentru că, atunci când "te înconjori într-un cocon de curăţători de scame care te laudă toată ziua de dimineaţă până seara, pierzi legătura cu realitatea".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În ceea ce priveşte acţiunea mea din interiorul partidului, nu mă voi schimba. Sunt la o vârstă la care mi-e foarte greu să mă schimb. Sigur am făcut greşeli, dacă am făcut greşeli îmi cer scuze pentru ele, dar niciodată nu am făcut greşeli din rea intenţie, din răutate. Poate am făcut greşeli de evaluare în privinţa unor oameni, poate nu întotdeauna am luat decizia cea mai potrivită. Nu am luat niciodată decizii singur, iar pentru mine a fost fundamental să nu mă îmbete aerul tare al înălţimilor şi întotdeauna am încercat să rămân cu picioarele pe pământ, la firul ierbii, pentru că, în momentul în care te înconjori într-un cocon de curăţători de scame care te laudă toată ziua de dimineaţă până seara, pierzi legătura cu realitatea. Ca să ai legătura cu realitatea trebuie să fii permanent pregătit să primeşti orice fel de comunicare din partea oricărui cetăţean, oricărui coleg de partid, chiar acele comunicări care nu îţi sunt confortabile, care îţi sunt critice, ele pot să te facă să cântăreşti bine fiecare decizie”, a afirmat Orban, miercuri, la şedinţa Colegiului Director Judeţean (CDJ) PNL Galaţi, în care şi-a prezentat moţiunea de candidatură la preşedinţia Partidului Naţional Liberal.
 
El le-a transmis liberalilor să aleagă candidatul care li se pare cel mai bine pregătit şi care corespunde exigenţelor lor. 
 
"Alegeţi preşedintele partidului pe care pe care îl consideraţi că este cel mai bine pregătit şi care corespunde cel mai bine exigenţelor pe care dumneavoastră le formulaţi despre preşedintele partidului. Şi dacă aveţi cumva vreo îndoială, vă rog să faceţi următorul lucru. Mai avem o lună până la Congres. Încercaţi să vorbiţi cu minim 100 de cetăţeni care nu sunt membri ai PNL. Întrebaţi-i cine este bine să fie preşedintele PNL şi votaţi aşa cum spun oamenii. Pentru că dacă veţi vota aşa cum spun oamenii, nu există decât o singură soluţie pe care dumneavoastră o ştiţi. Decizia care trebuie luată nu trebuie luată în funcţie de un interes personal. (...) Nu votaţi că dacă eu mă duc cu ăla, poate am şanse să mă pună ăia secretar de stat pe nu ştiu unde. S-au cam consumat posturile de secretar de stat. E adevărat, mai avem şi acum 12 poziţii ale PNL pe care sunt desemnaţi reprezentaţi ai PNL şi care nu au fost puşi în funcţie pentru că provin din filiale care nu sunt pe placul celui care trebuie să facă numirea”, a explicat Orban.
 
El a subliniat că decizia de vot la Congresul PNL nu trebuie luată pe bază de interese personale de moment. 
 
"De cum arată PNL depinde cum va fi guvernată România. Nu luaţi decizii pe bază de judecăţi individuale, pe bază de interese personale de moment. Noi nu suntem ca votanţii PSD care se bucură că primesc ceva în luna de campanie şi după aia nu îi mai calcă nimeni patru ani de zile”, a explicat Orban.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.