Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, vineri, la Parlament, că partidul va desfăşura inclusiv o campanie prin care să îi convingă pe cetăţeni să le ceară parlamentarilor să voteze în şedinţa comună moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, adăugând că modificările la Codul fiscal nu reprezintă singura critică adusă Executivului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Vom declanşa o campanie la nivelul societăţii, pentru ca cetăţenii care sunt afectaţi negativ de prevederile acestei ordonanţe (măsurile de modificare a Codului Fiscal - n.r.) să le ce ceară parlamentarilor pe care i-au ales sau care îi reprezintă în circumscripţiile electorale să voteze pentru căderea acestui Guvern care distruge economia românească”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a precizat că liberalii vor avea, totodată, discuţii cu fiecare parlamentar, în încercarea de a convinge şi senatori şi deputaţi din coaliţia de guvernare să voteze în favoarea moţiunii de cenzură pe care o vor depune liberalii.

El a adugat că Ordonanţa de Urgenţă adoptată miercuri de Guvern este „principala critică”, însă nu este singura şi a spus că probleme sunt şi în transport, justiţie şi energie.

„Vom include şi elementele cele mai importante ale moţiunilor pe care le-am depus pe transport, pe justiţie, pe energie, moţiune pe care n-am putut să o dezbatem pentru că ne aflăm în situaţia în care majoritatea respinge în mod abuziv depunerea moţiunii pe energie, care este o moţiune extrem de importantă, pentru că ea trage un semnal de alarmă că sistemul energetic naţional este în pericol şi că este posibil ca în iarna asta să crească preţurile exploziv şi că este posibil să avem grave crize în alimentare, atât cu energie electrică, cât şi cu gaz”, a mai spus Orban.

PNL a anunţat în urmă cu două zile că iniţiază moţiune de cenzură şi organizează proteste în stradă, urmare a măsurilor fiscale adoptate de Guvern. Preşedintele PNL, Ludovic Orban spune că, pentru moţiunea de cenzură, se va apela la ”susţinerea fiecărui partid politic şi a fiecărui parlamentar”.

Conform Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor. Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere. Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.