Premierul Ludovic Orban a afirmat, vineri, că va chema partidele la consultări, iar împreună cu acestea va analiza situaţia existentă şi apoi va fi luată o decizie în privinţa alegerilor locale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a fost întrebat, vineri, ce părere are de anunţul Autorităţii Electorale Permanente care susţine că organizarea alegerilor locale la termen reprezintă ”o misiune cvasi-imposibilă” şi propune ca acestea să aibă loc în şase luni de la încetarea stării de urgenţă.

“Voi chema partidele politice parlamentare la consultări, aşa cum am anunţat pe tema asta, şi împreună vom analiza situaţia şi vom lua decizia legată de alegerile locale”, a declarat Ludovic Orban.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente Constantin Mitulţu – Buică a transmis o scrisoare adresată preşedintelui Klaus Iohannis,, premierului Ludovic Orban, preşedintelui Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu şi vicepreşedintelui Senatului Titus Corlăţean în care spune că organizarea alegerilor locale la termen a devenit o misiune cvasi-imposibilă, iar asupra celor parlamentare planează un mare grad de incertitudine.

AEP propune prelungirea mandatelor actualilor aleşi locali şi organizarea alegerilor locale în şase luni de la încetarea stării de urgenţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.