Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, la începutul şedinţei de Guvern, că ”starea de alertă este indispensabilă pentru a menţine toate reglementările care sunt necesare pentru a garanta protecţia sănătăţii şi vieţii cetăţenilor”, Hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă urmând a fi adoptată săprămâna viitoare. Orban susţine că ”decizia de prelungire a stării de alertă nu are un conţinut politic”, fiind bazată pe datele specialiştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am văzut că în media a apărut informaţi că astăzi vom lua decizia de prelungire a stării de alertă. Nu vom lua astăzi decizia de prelungire a stării de alertă, decizia o vom lua săptămâna viitoare, la finalul perioadei pentru care am declarat stare de alertă prin hotărâre de Guvern cu aprobarea Parlamentului. Deci vom avea şedinţa de Guvern care vom adopta hotărârea de Guvern pentru prelungirea stării de alertă săptămâna viitoare, în prima şedinţă care se va organiza. Se ştie că starea de alertă este instituită până în data de 16 iunie inclusiv. Obligaţia noastră este să adoptăm hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă până la expirarea perioadei. Adică hotărârea de Guvern va trebuie publicată în Monitorul Oficial pe 16 iunie”, a anunţat Ludovic Orban, joi, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a explicat că ”starea de alertă este indispensabilă pentru a putea menţine în vigoare toate reglementările, indiferent că sunt hotărâri de Guvern, ordine de ministru, toate reglementările care sunt necesare pentru a garanta protecţia sănătăţii şi vieţii cetăţenilor, indiferent unde se realizează această protecţia prin intermediul reglementărilor pe care le-am stabilit, că este vorba de locul de muncă, de mijloace de transport în comun, de spaţii comerciale, de terase şi toate categoriile de activităţi pentru care există reglementări care au fost instituite doar cu scopul de a feri cetăţenii români de pericolul infectării cu coronavirus”.

”Decizia de prelungire a stării de alertă nu este o decizie care are un conţinut politic şi din acest motiv am fost mirat să văd că se politizează acest subiect. Decizia de prelungire a stării de alertă este o decizie care este susţinută de aproape toţi specialişii alături de care am muncit în această perioadă şi care consideră că este singura soluţie reală care permite guvernului şi autorităţilor implicate în bătălia cu Covid să aibă la dispoziţie toate instrumentele necesare pentru a ţine în frâu, pentru a ţine sub control răspândirea acestui virus”, a mai declarat premierul.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.