Liderul PNL, Ludovic Orban, a anunţat, luni, că s-a aprobat un protocol de integrare în PNL a celor care au fost alături de formaţiune la moţiunea de cenzură şi la învestirea Guvernului. "La nivel naţional, vor fi cooptaţi în structurile de conducere domnul rector Sorin Câmpeanu şi cu domnul fost ministru al Agriculturii Daniel Constantin", a spus Orban, menţionând că aceştia au luat decizia de a fi alături de PNL şi "nicidecum să rămână rătăciţi pe la uşile PSD... Aşa cum sunt alţii".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Europarlamentar PLUS: Intrarea lui Daniel Constantin şi a lui Sorin Câmpeanu direct în structura de conducere a PNL este o veste proastă pentru cei care au crezut că liberalii sunt alternativa la PSD. Cei doi sunt definiţia traseismului

Întrebat, luni, la finalul reuniunii Biroului Executiv al Partidului Naţional Liberal, dacă s-a luat o decizie în ceea ce îi priveşte pe Sorin Câmpeanu şi Daniel Constantin, Orban a spus: "Sigur, am aprobat un protocol de înglobare, de integrare în PNL a tuturor celor care au fost alături de noi la învestirea Guvernului, care au fost alături de noi la moţiunea de cenzură şi care au decis să se alăture PNL".

El a spus că aceştia vor fi cooptaţi în structurile de conducere la nivel naţional, judeţean şi local.

"La nivel naţional, vor fi cooptaţi în structurile de conducere domnul rector Sorin Câmpeanu şi cu domnul fost ministru al Agriculturii Daniel Constantin", a adăugat Ludovic Orban.

Orban a spus că lucrurile sunt "oarecum logice".

"Deci PRO România a fost alături de noi la dărâmarea Guvernului PSD, după care a rămas alături de PSD şi a refuzat învestirea. Tot acest grup de colegi, practic, pot să le spun colegi începând de astăzi, nu au vrut să se întoarcă alături de PSD şi decizia lor a fost categorică de a susţine Guvernul PNL şi nu numai atâta, pentru că noi am purtat discuţii şi nu am făcut niciun secret din asta (...) Au luat această decizie de a fi alături de PNL şi de partea, să spun, sănătoasă a mediului politic şi nicidecum să rămână rătăciţi pe la uşile PSD... Aşa cum sunt alţii. Ca atare, e un pas normal, atât domnul rector Sorin Câmpeanu, care este o personalitate deosebită în domeniul educaţiei, cât şi Daniel Constantin, care a fost minstru al Agriculturii, şi alţi colegi, Mircea Banias, şi alţi parlamentari sunt practic începând de astăzi colegii noştri", a mai spus Orban.

În 20 decembrie, premierul Ludovic Orban a declarat, la Timişoara, că parlamentarii care au demisionat de la Pro România au fost decisivi în formarea Guvernului pe care astăzi îl conduce şi că aceştia provin din zona de centru-dreapta. "Dacă vor vrea, vor fi primiţi în PNL", a spus Orban.

"Parlamentarii demisionari din Pro România au fost decisivi în învestirea Guvernului pe care îi conduc. Ei sunt mai de dreapta, dacă vă uitaţi, Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu sunt din zona de centru dreapta şi ei au făcut iniţial Pro România şi apoi a venit Ponta şi le-a confiscat partidul", a afirmat Ludovic Orban.
 
El a adăugat că aceştia ar putea fi primiţi în PNL.
 
"Dacă vor vrea, vor fi primiţi în PNL. Important este să întărim sprijinul parlamentar”, a declarat premierul Orban.
 
Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu şi alţi 14 membri fondatori, parlamentari, coordonatori de filială demisionează din Pro România, invocând tendinţa de schimbare a idealurilor şi doctrinei partidului. În replică, liderul Pro România Victor Ponta a transmis că le respectă decizia de a se alătura PNL şi speră să influenţeze în bine actul de guvernare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.