Premierul Ludovic Orban afirmă că nu ia în calcul schimbarea ministrului Transporturilor, Lucian Bode, spunând că acesta nu are niciun fel de răspundere în cazul accidentului în care a fost implicată maşina sa. "Nu a fost la volan, nu a impus în niciun fel ritmul de deplasare, nici nu poate legal să impună ritmul de deplasare (...) nu cred că acuma, pe un accident care într-adevăr a avut loc se poate lua o decizie legată de mandatul de ministru şi repet trebuie judecat după ceea ce face efectiv ca ministru", consideră Orban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban a afirmat, vineri, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor, că ministrul Transporturilor, Lucian Bode, rareori a apelat la transportul cu maşina SPP, folosind maşina de la Ministerul Transporturilor.

"Atunci când eşti într-o maşină a SPP, tu comunici doar destinaţia şi ora la care trebuie să ajungi. Demnitarul nu are nicio putere de a dicta echipei SPP-ului care îi asigură deplasarea viteza cu care să se deplaseze şi conduita în trafic. Domnul Bode este un om extrem de serios, un om care niciodată nu a abuzat de funcţie în vreun fel, dimpotrivă este un om simplu, este un om cu bun simţ... (...) Din punctul meu de vedere, eu cred că activitatea unui ministru trebuie evaluată după rezultate, iar rezultatele se văd, sunt vizibile", a susţinut Orban.

Orban a menţionat că a avut o discuţie cu Lucian Bode. Întrebat dacă au discutat şi despre o demisie/demitere, premierul a replicat: "Nu am discutat acest lucru".

Întrebat de asemenea dacă ia în calcul schimbarea lui Bode, Orban a afirmat: "Am dat răspunsul de trei ori până acuma, am spus nu".

"Deci încă o dată, nu are niciun fel de răspundere, nu a fost la volan, nu a impus în nicun fel ritmul de deplasare, nici nu poate legal să impună ritmul de deplasare, nu a avut practic niciun fel de răspundere directă în producerea acestui eveniment, de regulă nu face lucrul ăsta, nu este un om care să abuzeze de prerogativele funcţiei de ministru şi dimpotrivă este un om foarte modest, un om cu bun simţ şi nu cred că acuma, pe un accident care într-adevăr a avut loc se poate lua o decizie legată de mandatul de ministru şi repet trebuie judecat după ceea ce face efectiv ca ministru", a spus premierul.

Dosarul penal deschis în cazul accidentului în care a fost implicată maşina SPP în care se afla ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a fost preluat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti de către Secţia Parchetelor Militare, din dispoziţia procurorului general Gabriela Scutea.

Iniţial, dosarul deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Piteşti, a fost declinat către Parchetul Miliar întrucât şoferul ministrului are grad militar.

SPP a transmis deja detalii despre incident, spunând că regretă ”disconfortul creat participanţilor la trafic”.

Ministerul Transporturilor a anunţat, luni seară, că ministrul Lucian Bode a fost implicat într-un accident rutier, dar nu a avut nevoie de îngrijirile medicilor. Bode se afla într-o maşină oficială, condusă de şoferul său.

Imagini care arată cum, în repetate rânduri, maşina în care se afla ministrul Lucian Bode depăşeşte, pe linie continuă, şi circulă mult pe contrasens, depăşind chiar o coloană întreagă de maşini au fost surprinse de unul dintre cei depăşiţi în trafic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.