Preşedintele PNL, Ludovic Orban, participă, duminică seara, la Ploieşti, la slujba de priveghi a fostului preşedinte de onoare al liberalilor, Mircea Ionescu Quitus, care a murit vineri la vârsta de o sută de ani. Orban a spus despre Quintus că acesta trebuie să rămână un exemplu de modestie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ludovic Orban, dar şi fostul preşedinte interimar al PNL, Raluca Turcan, şi fostul şef al ASF Dan Radu Ruşanu se află duminică seara la Biserica „Buna Vestire” din Ploieşti.

Ludovic Orban a spus că fostul lider liberal trebuie să rămână un exemplu de modestie şi bun simţ.

”Ne-a părăsit preşedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, ne-a lăsat plini de durere. Practic, a plecat dintre noi un om remarcabil, un om mare, un om care toată viaţa lui a impus prin modestie, prin simplitate, prin bun-simţ, prin calităţi general umane deosebite. Noi, ca liberali, trebuie să îl avem ca model, să ducem mai departe toate lucrurile pe care ne-a învăţat să le facem, să iubim România aşa cum a iubit-o Mircea Ionescu Quintus şi să susţinem cu tărie şi caracter ideile şi valorile liberale”, a afirmat Orban.

Scriul cu trupul neînsufleţit al lui Mircea Ionescu Quintus a fost depus duminică la prânz la Biserica Buna Vestire din Ploieşti, acesta urmând a fi înmormântat luni după-amiază în cimitirul „Viişoara” din oraş.

Pe parcursul zilei, zeci de persoane au trecut pe la biserică pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului preşedinte de onoare al PNL. De asemenea, preşedintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, reprezentanţi ai MAI, dar şi ai PSD Prahova au trimis coroane de flori în semn de omagiu fostului lider liberal.

Născut în 1917, în plin Război Mondial, Mircea Ionescu Quintus s-a înscris în PNL la vârsta de 19 ani, a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost deţinut politic în perioada comunistă, iar după Revoluţie a fost preşedinte al PNL, ministru al Justiţiei, deputat şi de două ori senator.

Mircea Ionescu Quintus a fost decorat de preşedintele Klaus Iohannis în luna martie, cu o zi înaintea împlinirii vârstei de o sută de ani. Ceremonia a fost ultimul eveniment public la care a participat seniorul. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.